Στο όχι τόσο μακρινό παρελθόν, η διανυκτέρευσή σας στα αρχηγεία της Scotland Yard θα μπορούσε να αποτελεί αιτία ανησυχίας. Εδώ και ένα χρόνο, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τα πρώην κεντρικά γραφεία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Βρετανίας έχουν μετατραπεί σε ένα λαμπερό ξενοδοχείο 5 αστέρων.

Το κτίριο χρησιμοποιήθηκε ως το αρχηγείο του γραφείου στρατολόγησης και για τους δύο παγκόσμιους πολέμους και αργότερα από το Υπουργείο Άμυνας, πριν από την αγορά του από τον Ινδό δισεκατομμυριούχο με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Yusuff Ali. Ανακατασκευάστηκε πλήρως και επεκτάθηκε κατά δύο επιπλέον ορόφους, ενώ φιλοξενεί συνολικά 168 υπνοδωμάτια, χώρους εστίασης και εκδηλώσεων, καθώς και ένα υπέροχο αρχοντικό που λειτουργεί ως η τεράστια Προεδρική Σουίτα του ξενοδοχείου.

Πολυτελής διαμονή 5 αστέρων με άρωμα… εγκλήματος στο πρώην αρχηγείο της Scotland Yard

Πίσω από τις χαρακτηριστικές επιβλητικές πράσινες πόρτες του άλλοτε στρατηγείου της Scotland Yard ο επισκέπτης του ξενοδοχείου «Great Scotland Yard» ανακαλύπτει έναν παράδεισο πολυτέλειας και χλιδής, ο οποίος, ωστόσο, είναι προσιτός μόνο για λίγους.

Ήδη από τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου ο επισκέπτης ενσωματώνεται στη φιλοσοφία της προηγούμενης χρήσης του κτιρίου, με τα αναμνηστικά στις βιτρίνες να σχετίζονται με το έγκλημα και την τιμωρία του 19ου αιώνα.

Το εστιατόριο και τα μπαρ του ξενοδοχείου ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία στην αισθητική τους με το μυστικό μπαρ Sibín να κρύβεται πίσω από μια βιβλιοθήκη, ενώ το 40 Elephants, οφείλει το όνομά του σε μια φημισμένη συμμορία γυναικών κλεφτών που λειτουργούσαν στο Elephant and Castle. Εν τω μεταξύ, το προσωπικό του εστιατορίου The Yard φοράει τις χαρακτηριστικές ριγέ στολές κρατουμένων.

Αυτές οι αρκετά διασκεδαστικές λεπτομέρειες που συνθέτουν στο σύνολό τους μια μοναδική εμπειρία ζωής, εμφανίζονται και σε άλλα μέρη του ξενοδοχείου -οι κρεμάστρες στα δωμάτια έχουν το σχήμα μουστακιού, τα ειδικά χαλιά διαθέτουν αστυνομικά σήματα κ.α. Τα ίδια τα δωμάτια είναι άνετα και ευρύχωρα, σε απαλό γκρι χρώμα και με τιρκουάζ πινελιές, ωστόσο με αρκετά λιγότερη έμφαση στην προηγούμενη χρήση του κτιρίου.

Μέσα στο ξενοδοχείο φιλοξενείται και μία γεωργιανή αρχοντική κατοικία -αξίας 10.000 βρετανικών λιρών ανά διανυκτέρευση- 2 υπνοδωματίων, με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, τραπεζαρία, σαλόνι και μπάνιο, 24ωρη υπηρεσία μπάτλερ και παραδόσεις φρέσκων λουλουδιών καθημερινά.

Σίγουρα μια μοναδική εμπειρία διαμονής, που όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα αξίζει να βιώσει, καθώς η τιμή δίκλινου με πρωινό ξεκινάει από τα 390 ευρώ για δύο άτομα.