Η γιορτή των Χριστουγέννων πλησιάζει και το Ροβανιέμι είναι ο κατάλληλος προορισμός για όσους αγαπάνε τα χιόνια και το εορταστικό κλίμα. Το Ροβανιέμι, που βρίσκεται στην Λαπωνία και κατοικείται από 36.000 κατοίκους, είναι ιδανικός προορισμός για μικρούς και μεγάλους. Τα ξύλινα σπίτια στα δάση κάνουν τη διαμονή ειδυλλιακή. Η οικονομικοί πόροι της πόλης προέρχονται κυρίως από το εμπόριο ξυλείας και γούνας.

Από την Ελλάδα μπορεί να φτάσει κανείς στη Φιλανδία μέσα σε μόλις τέσσερις ώρες. Απαραίτητοι «σύμμαχοι» κατά του κρύου είναι κασκόλ, γούνες, σκούφοι και οτιδήποτε μπορεί να προστατέψει από το κρύο. Απαραίτητη είναι και η ισοθερμική στολή, την οποία παρέχουν τα περισσότερα ξενοδοχεία.

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων μπορείτε να το επισκεφτείτε για να… γνωρίσετε τον Αϊ Βασίλη από κοντά στο γραφείο του! Οι ώρες κοινού είναι συγκεκριμένες και η είσοδος κυμαίνεται από 15-20 ευρώ για παιδιά και ενήλικες. Μπορείτε επίσης να στείλετε κάρτες στα αγαπημένα σας πρόσωπα από το ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη. Μάλιστα, δίδεται και πιστοποιητικό ότι φτάσατε στον αρκτικό κύκλο! Ο εορταστικός στολισμός είναι διακριτικός, χωρίς κιτς εξάρσεις και βασίζεται στο φωτισμό. Και πώς να μην δινόταν βάση στο φωτισμό, άλλωστε, αφού το χειμώνα η μέρα διαρκεί μόλις δυόμιση ώρες και μετά επικρατεί σκοτάδι.

Για τους πιο τολμηρούς προτείνουμε κρουαζιέρα με παγοθραυστικό. Φορώντας ειδικές στολές μπορείτε να απολαύσετε ένα ταξίδι τριών ωρών πάνω σε κρουαζιέρα, ενώ όσοι αντέχουν μπορούν να κάνουν κολύμπι στην παγωμένη Αρκτική. Οι λιγότεροι τολμηροί μπορούν να κάνουν βόλτα σε έλκηθρα που τα σέρνουν χάσκις.

Δίπλα από το Ροβανιέμι, στη Ράνουα, υπάρχει ένας ζωολογικός κήπος που πρέπει όλοι να επισκεφτούν. Εκεί βρίσκονται μεταξύ άλλων λύκοι, τάρανδοι, πολικές αρκούδες, λευκές κουκουβάγιες και άλλα ζώα των ψυχρών κλιμάτων.


Βόλτα με έλκηθρο