Θάλασσα, βουνά, εκκλησιές, ελαιώνες και αμπέλια συνθέτουν το περιβάλλον, μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται ψαράδες που ρίχνουν τα δίχτυα τους στη θάλασσα, παιδιά που κάνουν μακροβούτια και οικογένειες που γεύονται το ελληνικό καλοκαίρι. Όλα αυτά συνθέτουν το σκηνικό σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, την Καβάλα.

Η Καβάλα παρουσιάζεται στους Έλληνες όλου του κόσμου με ένα ξεχωριστό τρόπο: με ένα ποντιακό τραγούδι, οι στίχοι του οποίου γράφτηκαν ειδικά για την περιοχή και ένα βίντεο κλιπ, που προβάλλει πολλές από τις ομορφιές της. Πρόκειται για το τραγούδι με τίτλο «Τούζλα», που ερμηνεύει ο δημοφιλής Πόντιος τραγουδιστής, Στάθης Νικολαΐδης. Μέσα από τους στίχους του Βασίλη Μωυσιάδη απευθύνει κάλεσμα για διακοπές στον ομώνυμο «παράδεισο», όπως χαρακτηρίζει την Παραλία Οφρυνίου.

«Όταν μου πρότειναν να τραγουδήσω για τις ομορφιές της Τούζλας, ανταποκρίθηκα με μεγάλη χαρά, γιατί είναι μια περιοχή που ούτως ή άλλως έχω στην καρδιά μου», δηλώνει ο κ. Νικολαΐδης, τονίζοντας ότι η αγάπη του για τον συγκεκριμένο τόπο, τον βοήθησε να αποδώσει το συναίσθημα.

«Έλα στη Τούζλα να αλλάξεις τον αέρα σου, να χαρείς το καλοκαίρι και ό,τι τραβάει η ψυχή σου, ενώ κοντά είναι και η Αμφίπολη με τα αρχαία της», λένε οι στίχοι στην ποντιακή διάλεκτο, τη στιγμή που στο βίντεο… ζωντανεύει το λιοντάρι της Αμφίπολης από το τουριστικό έντυπο και εμφανίζεται σε πρώτο πλάνο. Σε άλλο σημείο οι στίχοι κάνουν λόγο για τη νυχτερινή ζωή της περιοχής, το καλό και οικονομικό φαγητό της και τις δραστηριότητες που μπορούν να απολαύσουν παιδιά και μεγάλοι, «ντυμένοι» πάντα με τα αντίστοιχα πλάνα.

Δεν λείπει όμως ούτε το στίγμα της εποχής, αφού -όπως επισημαίνεται- «ευτάμε κι ένα μουχαμπέτ και ανά δύο μέτρα», που σημαίνει ότι θα πιάσουμε κουβέντα τηρώντας απόσταση δύο μέτρων, για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Καβάλα: «Το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τους απανταχού Έλληνες»

Ο Στάθης Νικολαΐδης, υπογραμμίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι απόλαυσε κάθε λεπτό των πολυήμερων γυρισμάτων, αφού απαιτήθηκαν πρωινές, μεσημεριανές και απογευματινές λήψεις. «Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει όχι μόνο τους Πόντιους, αλλά και τους απανταχού Έλληνες. Έχουμε απλές ποντιακές λέξεις, που κάνουν το τραγούδι κατανοητό, ενώ είμαι σίγουρος ότι θα βγει και εκτός του πλαισίου προβολής του τόπου και θα μείνει ως ένα τραγούδι που αναφέρεται στις ομορφιές μιας περιοχής της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά.

Θέλοντας μάλιστα να… σπάσει τη μονοτονία του τραγουδιού, μοιράστηκε το μικρόφωνο με τις δύο του κόρες. Την Πέλα Νικολαΐδου, που έχει ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα της και από το 2004 ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι, καθώς και τη Γεύση, τη μικρότερη κόρη του, που αν και ερασιτέχνης, το ερμήνευσε εξίσου καλά, αφού μεγάλωσε σε οικογένεια τραγουδιστών και επιπλέον, το λάδι της βάπτισής της το έβαλε ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες τραγουδιστές, ο Στέλιος Καζαντζίδης.

«Αισθάνομαι πολύ τυχερή και χαρούμενη που συμμετείχα στη συγκεκριμένη παραγωγή, πρώτον γιατί εργάστηκα ανάμεσα σε επαγγελματίες και είμαι μέρος ενός εξαιρετικού αποτελέσματος και δεύτερον γιατί γνώρισα μία περιοχή με απίστευτες ομορφιές, που δεν είχα επισκεφτεί έως τα γυρίσματα και σίγουρα θα την επιλέξω για τις διακοπές με την οικογένειά μου», λέει η Πέλα Νικολαΐδου.

Την παραγωγή και προώθηση του βίντεο κλιπ για την Παραλία Οφρυνίου ανέλαβε ένας όμιλος εταιρειών της περιοχής, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Δείτε το βίντεο κλιπ:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.