Στην κορυφή της παγκόσμιας ταξιδιωτικής ελίτ η Ελλάδα

Σημαντική διάκριση για τον ΕΟΤ και το υπουργείο Τουρισμού στα World Travel Awards 2020


ΤΑΞΙΔΙΝΕΑ
13:50
30/11/2020
Στην κορυφή της παγκόσμιας ταξιδιωτικής ελίτ η Ελλάδα
4
loading

Στην κορυφή της παγκόσμιας ταξιδιωτικής ελίτ τοποθετείται η Ελλάδα, μετά τη βράβευση του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ ως «Κορυφαίου Φορέα Τουρισμού Παγκοσμίως» στη διοργάνωση World Travel Awards (WTA) 2020.

Από το 1993 τα WTA απονέμονται κάθε χρόνο σε οργανισμούς και φορείς, οι οποίοι αριστεύουν στον τουριστικό κλάδο. Η κατάκτηση της υψηλότερης διάκρισης στον φετινό διαγωνισμό -κάτω από ιδιαίτερες προκλήσεις- αναδεικνύει την Ελλάδα ως οικουμενικό σημείο αναφοράς για την τουριστική βιομηχανία.

Διεκδικώντας το βραβείο για τον κορυφαίο φορέα τουρισμού διεθνώς, το υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας και ο ΕΟΤ αντιμετώπισαν τους καλύτερους ταξιδιωτικούς και τουριστικούς οργανισμούς από κάθε σημείο του πλανήτη. Φέτος, λόγω των υγειονομικών περιορισμών, η διοργάνωση των WTA πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, διαδικτυακά και μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο από την πρωτεύουσα της Ρωσίας, τη Μόσχα.

Υποδεχόμενος το βραβείο, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια αποδεχόμαστε εκ μέρους της πατρίδας μας την υψηλότερη διάκριση των βραβείων WTA, ένα βραβείο που για πρώτη φορά κερδίζει η χώρα μας. Η Ελλάδα δικαιούται απόλυτα τον τίτλο του Κορυφαίου Φορέα Τουρισμού Παγκοσμίως. Η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει τη σκληρή και μεθοδική προσπάθειά μας, τη φροντίδα για την υγεία και την ασφάλεια που καταφέραμε να προσφέρουμε σε εκατομμύρια τουρίστες οι οποίοι φιλοξενήθηκαν το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα, την εξαιρετική δουλειά που έκανε ο ιδιωτικός τομέας και οι εργαζόμενοι αλλά και όλοι όσοι εμπλέκονται στην τουριστική διαδικασία. Το βραβείο WTA είναι μία σπουδαία διάκριση, η οποία αντικατοπτρίζει το επιτυχές άνοιγμα της Ελλάδας στον τουρισμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Δείχνει πως η χώρα μας, με σύνεση, σοβαρότητα και πνεύμα αλληλεγγύης, αντιμετώπισε κατά τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο την περιπέτεια του COVID-19, ένα φαινόμενο που θεωρείται ως η μεγαλύτερη πρόκληση για τον παγκόσμιο τουρισμό, τουλάχιστον κατά την τελευταία 20ετία».

Η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, ανέφερε ότι «είναι πολύ σημαντικό το συγκεκριμένο βραβείο. Ως πρόεδρος του ΕΟΤ, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοργάνωση WTA για την υποστήριξη. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, εναπόκειται σε εμάς η μεγάλη ευθύνη να επιτύχουμε την ταχύτερη δυνατή και βιώσιμη ανάκαμψη του τουρισμού. Αφιερώνω αυτό το βραβείο σε όλους τους ήρωες και τις ηρωίδες της τουριστικής βιομηχανίας. Ελπίζω και εύχομαι το 2021 να σημάνει την απαρχή ενός καλύτερου μέλλοντος», αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης επισήμανε ότι «το βραβείο WTA είναι μία διεθνής αναγνώριση της δουλειάς που έχει γίνει από το Υπουργείο Τουρισμού και ειδικότερα από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού υπό αντίξοες συνθήκες στο προηγούμενο διάστημα. Μέσα σε μία πρωτοφανή κρίση καταφέραμε να μείνουμε όρθιοι, να κρατήσουμε την Ελλάδα ψηλά και αυτό αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα. Είναι, όμως, παράλληλα και μια ψήφος εμπιστοσύνης στον Ελληνικό Τουρισμό συνολικά, καθώς όλα όσα καταφέραμε φέτος αποτελούν προϊόν μιας συλλογικής προσπάθειας όλων των εμπλεκόμενων στην ελληνική τουριστική βιομηχανία. Αυτό το βραβείο ανήκει τελικά σε όλους μας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Ελληνικη γή

  Η απόδειξη ώς πρός τήν αδιάκοπη συνέχεια τού ελληνικού λαού δέν προέρχεται μόνο από τούς ιστορικούς αλλά επίσης βρίσκεται και στά ζωντανά μνημεία τού νεοελληνικού λαϊκού πολιτισμού. Ο πατέρας τής ελληνικής λαογραφίας Νικόλαος Πολίτης πρώτος από τό 1866 μέ τό αποτέλεσμα ότι έφερε μέ πειστικότητα σέ φώς τά ήθη και έθιμα τών Ελλήνων ,τίς εορτές τής λαϊκής λατρείας και τή νεοελληνικη μυθολογία, γιά νά αποδείξει ότι ο σύγχρονος λαός ,αυτός πού φέρει σήμερα υπερήφανα τό όνομα Ελληνικός λαός ,διατηρεί κατά μέγα μέρος τίς εκδηλώσεις τήν πίστη και τίς συνήθειες τών προγόνων του. Ακολούθησαν έπειτα και άλλοι ενθουσιώδεις ερευνητές. Και μέ τίς εργασίες και εκείνων τών παλαιότερων και τών νεωτέρων έχουν συνοψιστεί οι αποδείξεις μιάς απόλυτης συνέχειας ανάμεσα στά αρχαία και τά νεοελληνικά ήθη και έθιμα.

 2. avatar Μστ

  Η μόνη κορυφή που έχει πιάσει η χώρα, είναι στο ΣΑΝΟ ανά Έλληνα.!!

  1. avatar Φίλε Μστ

   Διαφωνώ, σανό τρώνε τα ζώα, εμείς λατρεύουμε το κουτόχορτο.

  2. avatar Διαφωνώ

   είναι στη μιζέρια του Έλληνα.
   Ακόμα και σε μια διεθνή διάκριση, όποια κι αν είναι αυτή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει