Η τεχνητή λίμνη των πηγών του ποταμού Αώου εντοπίζεται 20 χλμ. βορειοδυτικά του Μετσόβου, σε υψόμετρο 1.350 μέτρων, μετρώντας ύψος 78 μέτρων και έκταση 11,5 τ.χλμ., κάτι που την καθιστά την μεγαλύτερη ορεινή λίμνη σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Αν και δημιουργήθηκε το 1987 με σκοπό την παραγωγή ενέργειας, «έδεσε» αρμονικά με το φυσικό τοπίο ολόγυρά της, κάνοντας τους πάντες να μιλούν για το «στολίδι» της Ηπείρου. Συναντάται μεταξύ δύο φανταστικών Εθνικών Πάρκων, της Βάλια Κάλντα και του Βίκου- Αώου, και συναρπάζει τον επισκέπτη με το απίστευτο φυσικό της κάλλος.

Η μοναδική φυσική ομορφιά των λιβαδιών με τα τρεχούμενα νερά που την «αγκαλιάζουν» στοργικά, σε συνδυασμό με τις μικρές λιμνούλες και τα φιόρδ που δημιουργούνται στο εσωτερικό της έκτασής της, δημιουργεί εικόνες που δύσκολα μπορεί να ξεχάσει κανείς, όπως διαπιστώνεται και από το υπέροχο βίντεο της ομάδας Up Drones.

Σε κοντινή απόσταση από τις όχθες της λίμνης συναντώνται πυκνά δάση οξιάς, ενώ κατά την διάρκεια της άνοιξης στην περιοχή φύονται άγριοι νάρκισσοι.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.