Το Stonehedge δεν είναι μόνο ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα στην Αγγλία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Το νεολιθικό μεγαλιθικό αυτό μνημείο έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις και συρρέουν κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο για να το δουν από κοντά.

Ωστόσο, στην Ελλάδα έχουμε ένα πιο μικρό, ταπεινό και εύκολο στην πρόσβαση… Stonehedge που αξίζει την επίσκεψή σου κάποια στιγμή στο μέλλον. Είναι ένα ιδιαίτερο και εντυπωσιακό μνημείο το οποίο βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας. Ο λόγος, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv για την Κορώνα των Λιμεναρίων στην Θάσο. Ένα από τα παράξενα μέρη της Ελλάδας.

Ποιο είναι το ελληνικό… Stonehenge που πρέπει να επισκεφθείς

Μιλώντας για Stonehedge πάντως, μην βάλεις στο μυαλό σου κάτι γιγάντιο μιας και μιλάμε για μια απομίμηση που αφορά κυρίως το σχήμα και όχι το μέγεθος. Το ιδιαίτερο αυτό αξιοθέατο που λέγεται Κορώνα των Λιμεναρίων βρίσκεται στο ομώνυμο παραλιακό χωριό της Θάσου που είναι και ένα από τα μεγαλύτερα του νησιού. Στην πραγματικότητα αποτελεί ένα ιδιότυπο «ομοίωμα» του Stonehenge της Βρετανίας το οποίο παραπέμπει, μπορούμε να πούμε, σε παλιότερες μυστικιστικές εποχές.

Η κατασκευή του είναι πράματι ένας νεολιθικός κύκλος μεγαλίθων των οποίων η ακριβής χρήση και σκοπός αποτελούν ακόμη και σήμερα ένα μυστήριο για τους ερευνητές. Στην ουσία η Κορώνα των Λιμεναρίων, όπως μπορείς να δεις και στις φωτογραφίες  αποτελείται από 12 ολόλευκες πλάκες πάνω στις οποίες είναι χαραγμένα τα σύμβολα του ζωδιακού κύκλου. Ένα σύμβολο σε κάθε πλάκα.

Η κορώνα των Λιμεναρίων είναι μια σχετικά πρόσφατη κατασκευή η οποία ολοκληρώθηκε το 2005. Η ιδέα ήταν του αρχιτέκτονα Johannes Mathiessen ο οποίος έφτασε στο νησί της Θάσου μαζί με 35 μαθητές και τρεις δασκάλους από το σχολείο Waldorf της Στουτγάρδης, στην Γερμανία. Εκτός από εκείνους, στη δημιουργία του πρωτότυπου αυτού μνημείου συνέβαλαν, επίσης, απλοί πολίτες, τοπικοί φορείς αλλά και καλλιτέχνες.

Το αποτέλεσμα, σήμερα, είναι ένα αξιοθέατο που συγκεντρώνει αρκετούς επισκέπτες οι οποίο θέλουν να δουν από κοντά το μικρό… αντίγραφο του Stonehedge. Ένα από τα παράξενα της Ελλάδας που αξίζει να δεις και να φωτογραφίσεις.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.