Ο ποταμός που ελίσσεται σαν φίδι και χαρίζει εικόνες που συγκλονίζουν

Υδάτινοι μαίανδροι σε ένα σκηνικό απίστευτου φυσικού κάλλους στα «Θρακικά Τέμπη»


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
22:34
25/09/2020
Ο ποταμός που ελίσσεται σαν φίδι και χαρίζει εικόνες που συγκλονίζουν
1
loading

Ένα τοπίο απίστευτου φυσικού κάλλους αντικρίζει ο επισκέπτης στην περιοχή των Στενών του Νέστου, εκεί όπου ο ποταμός- φυσικό σύνορο μεταξύ των νομών Καβάλας και Ξάνθης σχηματίζει τους περίφημους μαιάνδρους του.

Αποκαλούμενα και ως «Θρακικά Τέμπη», τα Στενά του Νέστου αποτελούν ένα από τα ομορφότερα τοπία στη Βόρεια Ελλάδα. Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει κανείς την κοιλάδα του Νέστου είναι να τη διασχίσει με το τρένο, με μια διαδρομή που περνάει δίπλα από όλη την περιοχή των Στενών του ποταμού, με αφετηρία τους Τοξότες και κατεύθυνση προς Σταυρούπολη. Ένα ταξίδι που μένει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη.

Εναλλακτικά, παράλληλα σχεδόν με την σιδηροδρομική γραμμή υπάρχει καλοχαραγμένο μονοπάτι -κατασκευάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα για την εξυπηρέτηση των εργατών που κατασκεύαζαν την σιδηροδρομική γραμμή- για πολλούς μία από τις καλύτερες πεζοπορικές διαδρομές στη Θράκη.

Για να απολαύσει κανείς πανοραμική θέα των μαιάνδρων του ποταμού υπάρχει το γνωστό «σημείο θέας», ανηφορίζοντας από το χωριό Γαλήνη.

Το «λίκνισμα» του ποταμού, που μοιάζει με αστραφτερό φίδι που χωρίζει τον ορεινό όγκο στα δύο, δημιουργεί εντυπωσιακούς σχηματισμούς που δύσκολα συναντά κανείς αλλού, ενώ η θέα που απλώνεται μπροστά σας περιλαμβάνει ένα πανόραμα από τα γύρω βουνά: Φαλακρό, Παγγαίο, το βουλγαρικό Πιρίν, ενώ καιρού επιτρέποντος, το βλέμμα χάνεται μέχρι τη Θάσο, τον Άθω και τη Σαμοθράκη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Νεστος

    Ποταμός τής Μακεδονίας και τής Θράκης .Πηγάζει από τό έδαφος τής Βουλγαρίας όπου ονομάζεται Μεστα . Μπαίνει στήν Ελλάδα από τό νομό Δράμας ανάμεσα από τά βουνά Όρβηλος και Ροδόπη συνεχίζει τή ροή του στό νομό Ξάνθης περνάει στήν πεδιάδα τής Χρυσούπολης τού νομού Καβάλας και εκβάλλει στό Αιγαίο πέλαγος σχηματίζοντας ευρύ και βαλτώδες δέλτα . Έχει συνολικό μήκος 234 χλμ από τά οποία τά 130 αντιστοιχούν στό Ελληνικό έδαφος . Η οικονομική σημασία τού Νέστου είναι μεγάλη γιατί μέ τα νερά του αρδεύονται και γίνονται γόνιμες οι πεδιάδες τίς οποίες διαρρέει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει