Όταν πας στη Νάξο ξέρεις ότι αν μη τι άλλο ότι θα βρεις ωραία χωριά να κάνεις βόλτα και να φας καλό φαγητό, φιλόξενους ανθρώπους να σε ξεναγήσουν και μεγάλες, απλωμένες παραλίες για να κάνεις το μπάνιο σου. Μια τέτοια παραλία, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv είναι και το Καστράκι.

Φημισμένη και ξακουστή και όχι άδικα. Είναι μια από τις παραλίες που θα απολαύσεις χαλαρό μπάνιο όσο κόσμο κι αν βρεις εκεί. Είναι τέτοιο το μέγεθός της αλλά και το πόσο απλωμένη είναι.

Η παραλία Καστράκι της Νάξου

Η παραλία Καστράκι είναι μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες παραλίες της Νάξου. Βρίσκεται σε ένα σχετικά μικρό όρμο, δίπλα από τη χερσόνησο της Μικρής Βίγλας. Το περιβάλλον στο Καστράκι είναι παραδεισένιο, καθώς η κατάλευκη ψιλή άμμος και τα πρασινογάλανα νερά συνθέτουν μια εικόνα μοναδικής ομορφιάς την οποία συμπληρώνουν οι κέδροι που βρίσκονται στις παρυφές της ακτής προσφέροντας πολύτιμη φυσική σκιά.

Στο μεγαλύτερο μέρος της, η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Τους καλοκαιρινούς μήνες συγκεντρώνει αρκετό κόσμο, χωρίς όμως να δημιουργείται συνωστισμός αφού λόγω της μεγάλης της έκτασης υπάρχουν πολλά διαφορετικά σημεία πρόσβασης κατά μήκος της παραλίας.

Το Σεπτέμβριο δε, είναι ένα όνειρο. Τα νερά είναι πιο ζεστά, ο κόσμος λιγότερος και η ηρεμία που σου προσφέρει η αμμουδιά σε ξεκουράζει από τη βαβούρα και την καθημερινότητα.

Η παραλία Καστράκι, εξάλλου, φημίζεται ακριβώς γι’ αυτό για την ηρεμία της, ενώ αποτελεί ιδανική τοποθεσία για ψάρεμα και αγκυροβόληση μικρών σκαφών.

Όσα θες να ξέρεις για την παραλία Καστράκι

Η παραλία στο Καστράκι βρίσκεται 16 χιλιόμετρα νότια από τη Χώρα της Νάξου. Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη είτε με ιδιωτικό είτε με ενοικιαζόμενο μέσο μεταφοράς.

Αν θελήσετε να απολαύσετε το γεύμα σας θα βρείτε αρκετές φιλόξενες ταβέρνες στην γύρω περιοχή με θέα την παραλία και το ανοικτό πέλαγος.

Επίσης αν θέλετε να συνεχίσετε το μπάνιο σας, σε κάποια από τις υπόλοιπες κοντινές παραλίες, μπορείτε να πάτε στη μεγάλη παραλία του Αγίου Προκοπίου.

Η Νάξος είναι ένα νησί που θα απολαύσεις διακοπές γεμάτες με εμπειρίες και θα επιστρέψεις σίγουρα…