Αν υπάρχει επίγειος παράδεισος, κάπως έτσι σίγουρα θα μοιάζει. Ένα υπέροχο φυσικό σκηνικό, με γαλαζοπράσινα σαν ψεύτικα νερά και χρυσαφένια αμμώδη ακρογιαλιά, στα χαρακτηριστικά της παραλίας Κέδρου στη μικροσκοπική και ήρεμη Δονούσα.

Η παραλία βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου, μόλις, από το Σταυρό, την πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού, ανατολικά από το ακρωτήριο Κάβος Παναγίας. Πρόκειται για μία από τις πιο ονειρικές ακτές της Δονούσας, η οποία συναντάται στο νότιο τμήμα της, σε έναν μικρό και προστατευμένο κόλπο.

Η χαμηλή βλάστηση της περιοχής μοιάζει να αγγίζει την υδάτινη «αγκαλιά» του Αιγαίου, ενώ τα κρυστάλλινα νερά καλούν σε δροσιστικές βουτιές. Αξίζει να έχετε μαζί σας εξοπλισμό για την εξερεύνηση του βυθού, καθώς εδώ βρίσκεται βυθισμένο το κουφάρι του αντιτορπιλικού «Orion» που βυθίστηκε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η παραλία προσεγγίζεται εύκολα μέσω του περιφερειακού δρόμου ο οποίος φτάνει ακριβώς πίσω από την ακρογιαλιά, ενώ για τους λάτρεις της πεζοπορίας μονοπάτι συνδέει την ακτή με τον Σταυρό, καθώς και με τον οικισμό της Μεσαριάς.

Ο Κέδρος δεν διαθέτει καμία οργάνωση γι αυτό όσοι τον επισκεφτούν θα πρέπει να έχουν εφοδιαστεί με τις απαραίτητες προμήθειες και εξοπλισμό.