Ένα ταξίδι στο εξωτερικό, όση χαρά κι αν προσφέρει, η αλήθεια είναι ότι ένα άγχος σας κάνει να το νιώσετε, κυρίως για τα πρακτικά και οργανωτικά θέματα. Πόσο μάλλον όταν ο προορισμός που έχετε επιλέξει βρίσκεται σε χώρα που δεν αγαπά ιδιαιτέρως τα αγγλικά και, χωρίς να γνωρίζετε την τοπική γλώσσα, η συνεννόηση με τους ντόπιους μπορεί να καταλήξει σε βραχνά.

Τι πρέπει να κάνετε όταν ταξιδέψετε στο εξωτερικό και δεν γνωρίζετε τη γλώσσα

Για να είστε σίγουροι, λοιπόν, ότι όλα θα πάνε καλά διαβάστε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε παρεξήγηση.

Μάθετε τις βασικές λέξεις. Για να είστε καλά και σωστά προετοιμασμένοι μάθετε πέντε- δέκα βασικές λέξεις και εκφράσεις που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά σας και θα βοηθήσουν την συνεννόησή σας με τους ντόπιους.

Έχετε μια εφαρμογή μετάφρασης ή λεξικό. Για να είστε πάντα σε ετοιμότητα μία εφαρμογή μετάφρασης στο κινητό ή το τάμπλετ, ή ένα λεξικό (αναλόγως τι σας εξυπηρετεί καλύτερα) θα σας φανούν σωτήρια όταν δεν θα μπορείτε να εξηγήσετε αυτό που θέλετε ή δεν θα καταλαβαίνετε τι σας λένε.

Προτιμήστε την βοήθεια ενός ξεναγού. Εάν το budget σας το επιτρέπει επιλέξτε την υπηρεσία ενός ξεναγού για τα διάφορα αξιοθέατα που θέλετε να επισκεφτείτε, καθώς όλη η επεξήγηση θα γίνει στη γλώσσα της επιλογής σας.

Προμηθευτείτε έναν χάρτη. Ακόμη κι αν δεν καταφέρετε να συνεννοηθείτε έτσι όπως θέλετε, αν δείξετε πάνω σε έναν χάρτη την τοποθεσία που θέλετε να επισκεφτείτε, τότε σίγουρα οι ντόπιοι θα σας δείξουν πώς να πάτε, αλλά και ποιον δρόμο να επιλέξετε. Μην ξεχνάτε, πάντως, πως ένας χάρτης του προορισμού που βρίσκεστε πάντα αποτελεί βασικό «αξεσουάρ» ενός ταξιδιού.