Η φωτογραφία που βλέπετε με ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα στο Μπαλί είναι και αυτή που έχουν παρατηρήσει αμέτρητοι τουρίστες ανά τον κόσμο, οι οποίοι ορμώμενοι από το ονειρικό τοπίο που αντικρίζουν στα social media των ταξιδιωτικών, κυρίως, influencers δεν διστάζουν να οργανώσουν και να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι μέχρι το ονειρικό Μπαλί.

Το μνημείο στο Μπαλί που «παραμορφώθηκε» από το Instagram

Ο λόγος για τον Ναό Pura Lempuyang Luhur, ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στο εξωτικό Μπαλί στην Ινδονησία, ο οποίος, ωστόσο, δεν παρουσιάζεται με την πραγματική του εικόνα στα social media. Αντιθέτως, έχει υποστεί τέτοια επεξεργασία, ώστε αυτό που αντικρίζει ο επισκέπτης μόλις φτάσει σε αυτό να μην έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος Polina Marinova στο Fortune Magazine, αυτό που αντικρίζει κανείς στα social media –μία ή και περισσότερες ανθρώπινες σιλουέτες ανάμεσα σε δύο πανύψηλους μονόλιθους και τον αντικατοπτρισμό τους σε μία γαλήνια λίμνη– είναι πραγματική «απάτη».

Αυτό που ισχύει στην πραγματικότητα είναι ότι στο μνημείο υπάρχει φωτογράφος, ο οποίος με την βοήθεια ενός καθρέφτη και ενός iphone δημιουργεί αυτήν την λανθασμένη εικόνα.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι το γεγονός ότι οι ουρές των τουριστών που περιμένουν να φωτογραφηθούν στο σημείο είναι αρκετά μεγάλες, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που «προβάρουν» την πόζα στην οποία θέλουν να φωτογραφηθούν.

Οι συγκεκριμένοι μονόλιθοι είναι γνωστοί και ως «Πύλες του Παραδείσου», ενώ μια αναζήτηση στο Instagram με το hashtag #GatesofHeaven αποκαλύπτει περίπου ότι στο μνημείο έχουν τραβηχτεί περισσότερες από 18.000 φωτογραφίες!