Όσοι αρνείστε να αποδεχθείτε ότι (επίσημα τουλάχιστον) το καλοκαίρι έχει τελειώσει, επωφεληθείτε των υψηλών θερμοκρασιών της εποχής και οργανώστε μια ημερήσια εξόρμηση για δροσιστικά μακροβούτια.

Οι παραλίες που ακολουθούν, σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, θα φέρουν στο νου μνήμες από τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Ηραίο

Πολύ κοντά στην Αθήνα και δίπλα, σχεδόν, στο Λουτράκι βρίσκεται ακόμη μία μυστική παραλία την οποία αξίζει να ανακαλύψετε για την μοναδική εμπειρία που προσφέρει.

Πρόκειται για το Ηραίο Περαχώρας, όπου απολαμβάνετε τις βουτιές σας δίπλα ακριβώς από τον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής, ο οποίος βρίσκεται πάνω στην ακροθαλασσιά.

Ο χώρος είναι αφιερωμένος στη θεά Ήρα Ακραία και αποτελείται από δύο τμήματα, με το ένα από αυτό που βρίσκεται στο ακρωτήριό του να έχει αναγνωριστεί ως αρχαιολογικός χώρος.

Τσίου

Μία από τις πιο όμορφες, καθαρές αλλά και μυστικές παραλίες της Αττικής συναντάται μόλις 45’ από το κέντρο της Αθήνας και αποτελεί το κρυφό διαμαντάκι της Λαυρεωτικής. Ο λόγος για την παραλία Τσίου, λίγο πριν την πόλη του Λαυρίου, έναν μικρό και γραφικό κολπίσκο τον οποίον για να ανακαλύψετε θα πρέπει να αναζητήσετε μέσω google maps.

Τα κρυστάλλινα, διαυγή νερά, η φυσική σκιά από το βραχώδες τοπίο ολόγυρα και η απίστευτη θέα στο Σαρωνικό, στα βασικά χαρακτηριστικά της παραλίας που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας και θα σας κάνουν να την επισκεφτείτε.

Ο κόλπος είναι καλά προστατευμένος από το βοριά, ενώ η αίσθηση που δημιουργείται σε όποιον την επισκεφτεί είναι ότι βρίσκεται ναυαγός σε κάποιο απομονωμένο νησί.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.