Αν βρίσκεστε ακόμη σε mood διακοπών και αναζητάτε αφορμή για να εκδράμετε έστω και για λίγες ώρες από την πόλη, οι προτάσεις που ακολουθούν σίγουρα αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή!

Ίσθμια Κορίνθου, Κιούρκα, Σαλαμίνα και Πολυδένδρι οι περιοχές που διαθέτουν γευστικές επιλογές που αξίζει να σας βάλουν στο αυτοκίνητο για να επισκεφθείτε.

Λακκαγκίνη

Σε ένα μοναδικό κατάφυτο φυσικό περιβάλλον, στις Αφίδνες, το Λακκαγκίνη στα Κιούρκα μπορεί να μετατραπεί στο αγαπημένο σημείο αναφοράς σας για όλη την διάρκεια του χρόνου.

Δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε κάποιο ορεινό χωριό (και μάλιστα σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας), πρόκειται για έναν πολυχώρο που συνδυάζει την επαφή με τη φύση και διαθέτει εστιατόριο και cafe, για όλες τις ώρες της ημέρας. Οι ιθύνοντες, μάλιστα, έχουν δημιουργήσει έναν μικρό ζωολογικό κήπο που κλέβει τις εντυπώσεις.

Κάβος

Σε απόσταση 45-50’ από το κέντρο της Αθήνας με το αυτοκίνητο, θα ανακαλύψετε έναν γαστρονομικό «θησαυρό». Στα Ίσθμια της Κορίνθου, λοιπόν, η ξακουστή ψαροταβέρνα Κάβος λειτουργεί από το 1964 και αποτελεί από μόνη της προορισμό. Μια μεγάλη ποικιλία θαλασσινών πιάτων και μεζέδων που βάζουν σε πειρασμό, σερβίρεται στα τραπέζια σε μια λιτή και απλή βεράντα πάνω από τη θάλασσα.

Το Τζάκι

Κλασική χασαποταβέρνα που λειτουργεί από το 1975 στην κεντρική πλατεία του Πολυδενδρίου. Το Τζάκι τιμά αποκλειστικά την ελληνική κρεατοφαγία και φημίζεται για τις μερίδες τεραστίων διαστάσεων, τις οποίες δεν τσιγκουνεύεται καθόλου!

Τεράστια σπαλομπριζόλα, νοστιμότατα παϊδάκια, φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες και ψωμάκι στα κάρβουνα να γλείφετε και τα δάχτυλά σας. Αν το επισκεφτείτε σαββατοκύριακο, κάντε κράτηση γιατί στην κυριολεξία γίνεται χαμός.

Ουζερί ο Κάκιας

«Στου Κάκια για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά» θα ακούσετε τους ντόπιους της Σαλαμανίας να λένε αλλά και να συστήνουν στους εκδρομείς της περιοχής, για μεζεδοκατάσταση με ουζάκι και γευστικά πιατάκια μπροστά στη θάλασσα. Το Ουζερί του Κάκια, λοιπόν, στην παραλία της Σαλαμίνας αποτελεί ιδανική αφορμή για να μπείτε στο αυτοκίνητο και να κατευθυνθείτε 50′ μακριά από το κέντρο της Αθήνας.

Το φρέσκο ψάρι και οι παραδοσιακοί, θαλασσινοί μεζέδες πρωταγωνιστούν στο οικείο περιβάλλον του, με το παρεΐστικο κλίμα να σας κάνει να το μετατρέψετε σε στέκι από την πρώτη κιόλας φορά που θα βρεθείτε σε αυτό. Στα συν η ενημερωμένη γκάμα σε ετικέτες ούζου, οι οποίες αγγίζουν περίπου τις 50!