Γεμίστε μπαταρίες και ανακτήστε τις δυνάμεις σας μετά την επιστροφή στο κλεινόν άστυ, βγαίνοντας έξω με την παρέα και επιλέγοντας διευθύνσεις που φημίζονται για τα νόστιμα και οικονομικά μεζεδάκια τους.

Σε πεζόδρομους και στοές, με τραπεζάκια έξω και αυθεντική ατμόσφαιρα, οι προτάσεις που ακολουθούν θα πρέπει κάποια στιγμή να συμπεριληφθούν στις επιλογές σας.

Αστέρ

Μικρό και γουστόζικο γευστικό στέκι στα Άνω Πετράλωνα, που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ένας μεταμοντέρνος κρητικός καφενές. Στα λιγοστά τραπεζάκια του στο υπόγειο με τη ρετρό ατμόσφαιρα –χρωματιστά πλακάκια στο πάτωμα, παλιά έπιπλα, μίνιμαλ ξύλινα τραπέζια και υπέροχα σερβίτσια– απολαμβάνουμε νόστιμους κρητικούς μεζέδες, οι οποίοι γίνονται καθημερινά ανάρπαστοι και συνδυάζονται ιδανικά με ρακή ή με χύμα κρασάκι.

Σκούφιας

Πολύ οικονομικοί μερακλίδικοι μεζέδες, μεγάλη γκάμα γευστικών επιλογών και καλό κρασί και ρακή στον πεζόδρομο της Εμπεδοκλέους στο Παγκράτι, λίγα βήματα από την Πλατεία Βαρνάβα. Ο Σκούφιας, εκτός των άλλων ξεχωρίζει για το χαλαρό και παρεΐστικο περιβάλλον και την φιλική ατμόσφαιρα, και φυσικά για τις οικονομικές τιμές του.

Σβούρα

Στον πεζόδρομο της Δράκου, από τα πιο δημοφιλή στέκια στην περιοχή για καφέ, ρακές και μεζεδάκια. Αντιπροσωπευτικός «εκπρόσωπος» της φιλοσοφίας των καφενείων «νέας εποχής», διαθέτει φιλική ατμόσφαιρα, εξαιρετικό καφέ και γευστικές προτάσεις που συνοδεύουν ιδανικά τα εκλεκτά, ελληνικά αποστάγματα.

Αναψυκτήριο (Του Γιώργου και της Ρίτσας)

Η ταμπέλα στην είσοδο αναγράφει «Αναψυκτήριο», ενώ μόλις περάσετε την πόρτα του οδηγείστε σε ένα μικρό συνοικιακό ψιλικατζίδικο. Μην μπερδευτείτε, ωστόσο, βρίσκεστε στο σωστό σημείο.

Το μυστικό φαγάδικο στην αριθμό 21 της οδού Σαρρή, στου Ψυρρή, αποτελεί ένα μικρό γευστικό θησαυρό για την γειτονιά του. Λίγα τραπεζάκια και σπιτική ατμόσφαιρα, νόστιμα πιάτα σε γενναίες μερίδες και πολύ καλές τιμές θα σας κάνουν να επιλέξετε το μικρό αυτό μαγειρείο ξανά και ξανά.

Τα Κανάρια

Σημείο αναφοράς για τους μερακλήδες του Μεταξουργείου, το μοντέρνο καφενείο-μεζεδοπωλείο Τα Κανάρια αποτελεί απαραίτητη στάση στην Κεραμεικού και Πλαταιών γωνία.

Οικονομικοί μεζέδες, που παρασκευάζονται με επιλεγμένες ελληνικές πρώτες ύλες και συνοδεύουν ιδανικά τη ρακή ή την μπύρα σας. Παρεΐστικο κλίμα και οικεία ατμόσφαιρα. Δημοφιλής επιλογή, καιρού επιτρέποντος, τα τραπεζάκια έξω.