Στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου ζωντανεύουν θρύλοι και μύθοι με ιππότες

Παραμυθένιο σκηνικό σε ένα μέρος πολυπολιτισμικό και άκρως εντυπωσιακό


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
14:15
26/07/2019
Στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου ζωντανεύουν θρύλοι και μύθοι με ιππότες
2
loading

Η πανέμορφη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου –ένα κράμα ποικίλων αρχιτεκτονικών από διαφορετικές χρονικές περιόδους– ανακηρύχτηκε από την UNESCO το 1998 ως Πόλη Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Περιδιαβαίνοντας τα σοκάκια εντός των τειχών της θα δείτε να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σας θρύλοι, μύθοι και παραμύθια με ιππότες. Αδιαμφισβήτητα, οι πιο εμφανείς επιρροές στην αρχιτεκτονική της είναι εκείνες του τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, αλλά και των Οθωμανών.

Σήμερα, η Μεσαιωνική Πόλη αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό, όπου χτυπάει δυνατά η καρδιά του τουρισμού, του εμπορίου και της ψυχαγωγίας στο Σμαραγδένιο Νησί.

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα εδώ είναι το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου –το σπουδαιότερο μνημείο από την εποχή της κυριαρχίας του τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη στο νησί– ο δρόμος των Ιπποτών, το Αρχαιολογικό Μουσείο, ο Πύργος του Ρολογιού, η Καστελλανία και η οδός Σωκράτους με τα αμέτρητα καταστήματα με τουριστικά είδη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Ναι καλά οποίος έχει πάει

    Δεν είναι καθόλου μεσαιωνική η ατμόσφαιρα με τα παλιομαγαζα που έχουν ανοίξει και τα φαγάδικα στιλ Μοναστηράκι... απαίσια

    1. avatar Να τους κλείσεις και αυτούς

      Α, και να γεμίσει το κάστρο των ιπποτών με "street art" για καλύτερα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει