Το τελευταίο hotspot που κατακλύζει το instagram και βρίσκεται στη νότια Ρωσία, είναι ένας προορισμός που προκαλεί μεγάλη έκπληξη!

Γνωστός και ως «Μαλβίδες» της Σιβηρίας, δεν είναι αυτό ακριβώς που μπορεί να φανταστεί κανείς φέρνοντας στο νου εικόνες με εξωτικές παραλίες και παραδεισένια νερά.

Αντιθέτως, πρόκειται για ένα μέρος πολύ πιο «βρώμικο» και επικίνδυνο, καθώς είναι μια χωματερή χημικών αποβλήτων που τον τελευταίο καιρό οι φωτογραφίες από το συγκεκριμένο μέρος έχουν κατακλύσει το instagram.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες είναι το έντονο τιρκουάζ χρώμα των νερών, το οποίο οφείλεται στις μεγάλες ποσότητες συγκέντρωσης αλάτων του ασβεστίου και των μεταλλικών οξειδίων.

Μάλιστα, ακόμη κι αν οι New York Times αναφέρουν ότι «το ακαταμάχητο μπλε χρώμα που αντικρίζει κανείς μόλις επισκεφθεί τις Μαλδίβες της νότιας Ρώσιας δεν είναι το ονειρικό γαλάζιο των νερών που αντανακλάται και από τον ουρανό, αλλά οφείλεται περισσότερο στις ποσότητες αλάτων του ασβεστίου και των μεταλλικών οξειδίων», δεν είναι λίγοι εκείνοι οι παράτολμοι επισκέπτες που δεν φοβούνται να επιχειρήσουν ακόμη και μια βόλτα μέσα στα νερά της λίμνης με φουσκωτούς ρινόκερους, συμπληρώνει το Lonely Planet!

Από τα πιο περίεργα συμβάντα και το γεγονός ότι ένα νιόπαντρο ζευγάρι επέλεξε το συγκεκριμένο μέρος ώστε να φωτογραφηθεί μετά το γάμο του!

Η περιοχή βρίσκεται στη νότια Ρωσία, λίγο έξω από την βιομηχανική πόλη Novosibirsk και παρόλο που τα νερά δεν είναι δηλητηριώδη, η κολύμβηση σε αυτά απαγορεύεται.