Οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει το βουνό των Κενταύρων με τα γραφικά χωριά και τους χουχουλιάρικους ξενώνες, νομίζοντας ότι πρόκειται για έναν άκρως χειμερινό προορισμό.

Το Πήλιο, ωστόσο, κερδίζει τις εντυπώσεις και με τις εκπληκτικές παραλίες του –οι περισσότερες από αυτές συναντώνται στο ανατολικό τμήμα του– οι οποίες το καθιστούν και αγαπημένο, καλοκαιρινό προορισμό.

Φακίστρα

Σε απόσταση μόλις 10 λεπτών με το αυτοκίνητο από την Τσαγκαράδα μια εκπληκτική παραλία περιμένει τους λάτρεις τα φύσης και της άγριας ομορφιάς. Ο μικροσκοπικός κόλπος της Φακίστρας περιβάλλεται από απότομα ψηλά βράχια που προσθέτουν επιβλητικότητα σε ένα κατά τα άλλα υπέροχο φυσικό σκηνικό. Γαλαζοπράσινα, σαν πισίνας νερά, και βότσαλα στα όσα την χαρακτηρίζουν επιπλέον.

Για να την προσεγγίσετε, πρέπει να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο πλάτωμα του δρόμου και να κατεβείτε πεζή ένα μονοπάτι 200 μέτρων. Μην παραλείψετε να εξερευνήσετε την σπηλιά της Παναγιάς της Μεγαλομάτας, στο βόρειο άκρο της ακτής, με τους πολλούς, χαρακτηριστικούς σταλακτίτες, όπως κι εκείνη που είναι γνωστή ως «κρυφό σχολειό».

Παπά Νερό

Στο ανατολικό Πήλιο, στην περιοχή Μούρεσι η ακτή Παπά Νερό αποτελεί αγαπημένη επιλογή όσων επισκέπτονται τον οικισμό του Αγίου Ιωάννη στο Πήλιο. Πρόκειται για μια παραλία με χρυσή αμμουδιά που φτάνει μέχρι την κρυστάλλινη υδάτινη αγκαλιά του Αιγαίου. Στα συν η καταπράσινη φύση που την περιβάλλει. Η ακρογιαλιά είναι οργανωμένη και διαθέτει beach bar με ομπρέλες και ξαπλώστρες, καθώς και ταβερνάκια για να δοκιμάσετε φρέσκους θαλασσινούς μεζέδες.

Άγιος Ιωάννης

Ένα άρτια οργανωμένο καλοκαιρινό θέρετρο που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αντίστοιχα δημοφιλών, ελληνικών τουριστικών προορισμών. Η μεγάλη σε μήκος παραλία με άμμο και λευκό βότσαλο και νερά που βαθαίνουν απότομα, είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bars, ενώ διαθέτει και επιλογές για θαλάσσιες δραστηριότητες για όσους θέλουν να διασκεδάσουν λίγο παραπάνω. Ο Άγιος Ιωάννης βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του βουνού των Κενταύρων.

Ποτιστικά

Η παραλία Ποτιστικά εντυπωσιάζει όλους όσοι την επιλέγουν για τις καλοκαιρινές βουτιές τους με τα μεγάλα βράχια, που καταλήγουν στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Η ψιλή, χρυσαφένια αμμουδιά έχει μήκος 1 χλμ.

Μυλοπόταμος

Πανέμορφο φυσικό τοπίο, σε μία από τις πιο φημισμένες παραλίες του Πηλίου. Ο Μυλοπόταμος, βρίσκεται από την πλευρά του Αιγαίου, διαθέτει χρυσαφένια αμμουδιά, λευκό βοτσαλάκι και τιρκουάζ νερά, χαρακτηριστιά που την καθιστούν σε μία από τις πι διάσημες ακρογιαλιές του προορισμού. Μόλις αντικρίσετε την ακτή του Μυλοποτάμου, το βλέμμα σας θα πέσει στον επιβλητικό βράχο στο μέσον της παραλίας, ο οποίος τη χωρίζει στα δύο.