Όσο περίεργο και μακρινό κι αν ακούγεται, ένα υπερηχητικό αεροπλάνο σκοπεύει να μειώσει την επτάωρη διάρκεια του αεροπορικού ταξιδιού ανάμεσα σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο σε μόλις μιάμιση ώρα. Πώς θα γίνει κάτι τέτοιο;

Μία start up εταιρεία με βάση της την Ατλάντα, έχει ως στόχο της την δημιουργία ενός υπερηχητικού αεροπλάνου το οποίο θα μεταφέρει τους επιβάτες από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο πέντε φορές γρηγορότερα από την ταχύτητα του ήχου –μειώνοντας κατά πεντέμιση ώρες την σημερινή διάρκεια της συγκεκριμένης πτήσης.

Η αεροδιαστημική εταιρεία Hermeus Corporation εργάζεται πάνω σε μια τεχνολογία η οποία θα επιτρέπει στο αεροσκάφος να πετάει με ταχύτητες έως και 3.800 μίλια/ ώρα. Περίπου τρεις φορές πιο γρήγορα από το περίφημο Concorde το οποίο συνδέει τις δύο αυτές πόλεις σε λιγότερο από τρεισήμισι ώρες.

Ένα εμπορικό αεροπλάνο σήμερα σημειώνει ταχύτητες περίπου 0,85 Mach. Για να χαρακτηριστεί, ωστόσο, υπερηχητικό θα πρέπει να ταξιδεύει με πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου ή με 5 Mach.

Σύμφωνα με την εταιρεία, θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 χρόνια πριν η σούπερ γρήγορη αυτή πτήση ξεκινήσει τα ταξίδια της, καθώς η τεχνολογία που θα χαρακτηρίζει τα συγκεκριμένα αεροπλάνα συνεχίζει ακόμη να δοκιμάζεται και να τελειοποιείται.

Η τιμή του εισιτηρίου γι’ αυτήν την προνομιακή πτήση θα είναι αρκετά υψηλή, με τους ιθύνοντες να πιστεύουν ότι θα αγγίξει ακόμη και τα 2,680 ευρώ για ένα εισιτήριο απλής μετάβασης σε standard business class. Σκοπός της εταιρείας, ωστόσο, είναι να κάνουν όσο πιο προσιτή μπορούν οικονομικά προς το ευρύ κοινό την συγκεκριμένη πτήση.