Το καλοκαιράκι βρίσκεται προ των πυλών και σίγουρα, όσοι έχουν τουλάχιστον την δυνατότητα, βρίσκονται σε διαδικασία διοργάνωσης των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Αν είστε από εκείνους που θέλετε να κλείνετε πάντα τα εισιτήριά σας στις καλύτερες δυνατές τιμές, διαβάστε παρακάτω τις συμβουλές των ειδικών και εξοικονομήστε επιπλέον χρήματα.

  • Οι ιδανικότεροι μήνες για να κλείσετε τα εισιτήριά σας, προκειμένου αυτά να είναι και αρκετά οικονομικά, σύμφωνα με το Scyscanner είναι οι Ιανουάριος, Φεβρουάριος και Αύγουστος.
  • Δύο με τρεις εβδομάδες νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία αναχώρησης, είναι η καταλληλότερη περίοδος για να κλείσετε εισιτήρια γα εγχώρια ταξίδια. Ο γενικός κανόνας, ωστόσο, υποστηρίζει ότι περίπου 3,5 μήνες για τα εγχώρια και περίπου 5-6 μήνες για τα διεθνή, αν είναι δυνατόν, νωρίτερα είναι η ιδανική απόσταση για να οργανώσετε το ταξίδι σας.
  • Οι καλύτερες μέρες για να κάνετε κράτηση εισιτηρίων για πτήσεις εσωτερικού είναι οι Τρίτες, ενώ οι Τετάρτεςγια τα ταξίδια εξωτερικού. Μάλιστα, στις 5 τα ξημερώματα θα πέσετε πάνω σε καλές ευκαιρίες, ενώ αποφύγετε τις ώρες 20.00-23.00 καθώς πραγματοποιούνται οι περισσότερες αναζητήσεις και έτσι οι τιμές είναι υψηλότερες.
  • Αν δεν είστε ιδιαιτέρως βιαστικοί και υπάρχει μια ελαστικότητα χρόνου και ημερομηνιών, μπορείτε να περιμένετε μέχρι και τελευταία στιγμή για την κράτηση των εισιτηρίων. Οι περισσότερες αεροπορικές βγάζουν καλές προσφορές, χωρίς αυτό να σημαίνει, ωστόσο, ότι θα βρείτε σίγουρα κάποια δελεαστική επιλογή.
  • Η Τρίτη, η Τετάρτη και το Σάββατο είναι οι καλύτερες ημέρες για να πραγματοποιήσετε πτήσεις εσωτερικού, καθώς πρόκειται για τις πιο φθηνές ημέρες, ενώ οι καθημερινές γενικότερα ενδείκνυνται και για πτήσεις εξωτερικού. Καλό είναι να αποφύγετε ημέρες όπως η Παρασκευή και η Κυριακή, καθώς οι τιμές των εισιτηρίων είναι αρκετά υψηλότερες.