Για να μην βρεθείς ποτέ προ εκπλήξεως κατά την διάρκεια του ταξιδιού σου, θα πρέπει προηγουμένως να έχεις οργανωθεί σωστά. Τι σημαίνει αυτό; Να κάνεις λίστες με το τι θα χρειαστείς οπωσδήποτε, έτσι ώστε να μην τρέχεις και δεν φτάνεις τελευταία στιγμή.

Μία από αυτές είναι και η λίστα που αφορά σε πράγματα που πρέπει να έχεις στην τσάντα σου, σε καθημερινή βάση, με όποιο τρόπο κι αν ταξιδεύεις ή σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.

Φορητό φορτιστή κινητού

Το power bank θα σε βγάλει πολλές φορές από την αναζήτηση πρίζας κατά την διάρκεια της ημέρας. Έτσι κι αλλιώς θα βρίσκεσαι συνέχεια στους δρόμους, οπότε για να αποφύγεις αυτήν την τρελή κατάσταση φρόντισε να έχεις μαζί σου έναν φορητό φορτιστή που θα σε σώσει ουκ ολίγες φορές.

Υγρά μαντηλάκια

Η καθαριότητα λένε είναι η μισή αρχοντιά. Αυτό, βέβαια, στη διάρκεια ενός ταξιδιού είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί, ωστόσο, δεν κάνει κακό αν έχεις στην τσάντα σου υγρά μαντηλάκια ή ένα μικρό αντιβακτηριδιακό υγρό. Θα τα χρειαστείς σίγουρα όταν θα μετακινηθείς με μετρό/ τρένο/ πλοίο ακόμη και αεροπλάνο και πιάσεις επιφάνειες που έχουν πιάσει πριν από εσένα αμέτρητα χέρια.

Ωτοασπίδες

Αχρείαστες να είναι, αλλά αν τύχει και καθίσεις δίπλα σε κάποιο αρκετά ομιλητικό συνεπιβάτη ή σε οικογένεια, οι ωτοασπίδες προσφέρουν εκείνες τις στιγμές ηρεμίας που σίγουρα θα αναζητήσεις και έχεις τόσο ανάγκη.

Σνακ

Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σε πιάσει κάποια λιγουρίτσα, ούτε το πού θα βρίσκεσαι. Ξηροί καρποί, μπάρες και φρούτα πρέπει να υπάρχουν πάντα στην τσάντα σου, για να αποφύγεις ταυτόχρονα και τις υψηλές τιμές των σταθμών/ αεροδρομίων κλπ.

Ρούχα

Μια αλλαξιά, τίποτα περισσότερο. Μπορεί να βρέξει και να γίνεις μούσκεμα, να πέσει πάνω σου ο καφές ή να λεκιαστείς την ώρα του φαγητού. Να μην έχεις μια εναλλακτική;