Η πανέμορφη «πόλη-νησί» της Πελοποννήσου

Η Ερμιόνη δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από ένα νησί - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:30
10/03/2019
Η πανέμορφη «πόλη-νησί» της Πελοποννήσου
3
loading

Την αποκαλούν η «πόλη-νησί», καθώς συνδυάζει μοναδικά την αρμονία και την ατμόσφαιρα ενός νησιού με μία στεριανή πόλη. Είναι η Ερμιόνη, η πανέμορφη παραλιακή κωμόπολη της Αργολίδας, που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, στις δύο πλευρές μια στενής λωρίδας γης, στο ανατολικό «δάχτυλο» της Πελοποννήσου.

Βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της Αργολίδας, 85 χλμ. μακριά από το Ναύπλιο και δύο ώρες οδικώς από την Αθήνα. Η θάλασσα που την αγκαλιάζει από δύο πλευρές σχηματίζει βόρεια το λιμάνι, που είναι κατ ΄εξοχήν εμπορικό κέντρο της πόλης και στο νοτιά τα Μαδράκια.

Η ιστορία της πανέμορφης Ερμιόνης χάνεται στα βάθη των χρόνων. Χτισμένη και ξαναχτισμένη στο ίδιο μέρος, κατοικείται σχεδόν και χωρίς διακοπή τουλάχιστον από το 3000 π.Χ.. Ο Όμηρος στις αναφορές του, μεταξύ άλλων στην Ιλιάδα αναφέρει τη συμμετοχή της στον Τρωικό πόλεμο.

Η Ερμιόνη είναι ένας δημοφιλής προορισμός, που τα έχει όλακι ενδείκνυται για όλες τις εποχές του χρόνου, κυρίως, όμως, την άνοιξη και το καλοκαίρι. Απέναντί της βρίσκεται η κοσμοπολίτισσα Ύδρα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Γ.Στας

  Κάτι παρόμοιο όπως η Παργα.
  Θαυμάσια τοποθεσίας και οι αρχαίοι ύμνων πρόγονοι μας ξέρανε να διαλέγουν μαγκιές τοποθεσίες.
  Ήθελα να μάθω αεροπορικώς από το εξωτερικό πως πας στην Ερμιονη.

  1. avatar Φθάνεις στην Αθήνα-ΠΕΙΡΑΙΑ

   και σε δύο περίπου ώρες μα ταχύπλοο συγκοινωνίας φθάνεις Ερμιόνη.Χρειάζεται προσοχή στα εισιτήρια τών ταχυπλόων και στη διαμονή.Υπάρχουν διάφορα καταλύμματα στην ευρύτερη περιοχή πολύ κοντά σε όμορφες παραλίες. Εναλλακτικά υπάρχει και οδική συγκοινωνία. Στο Ιντερνετ παρέχονται πολλές πληροφορίες. Ελπίζω να σε βοήθησα. Εγώ πέρασα θαυμάσια αφού είναι εύκολη και η πρόσβαση και στην ΥΔΡΑ με ταχύπλοο.

 2. avatar alexandros 43

  Πανέμορφη παραλιακή κωμόπολη! Μια υπέροχη πτήση πάνω από την Ερμιόνη μπορούμε να απολαύσουμε εδώ https://www.youtube.com/watch?v=gYPIq2yiSz4 σε ένα εναέριο (από drone) βίντεο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει