Το ξακουστό φαράγγι του Βίκου

Όταν η φύση γίνεται ο πιο συναρπαστικός καμβάς - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΒΟΥΝΟ
7:23
06/12/2017
Το ξακουστό φαράγγι του Βίκου
3
loading

Ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του Ζαγορίου, με τη φύση να αποτελεί τον πιο συναρπαστικό καμβά, είναι το φαράγγι του Βίκου. Πυρήνας του Εθνικού Δρυμού Βίκου – Αώου, είναι καταφύγιο για πλήθος ειδών χλωρίδας και πανίδας, έχει μήκος 20 χιλιόμετρα και το βάθος του ξεπερνά σε κάποια σημεία ακόμα και τα χίλια μέτρα.

Το φαράγγι βρίσκεται 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Ιωαννίνων, στα νοτιοδυτικά της Γκαμήλας, σε υψόμετρο από 550 έως 1780 μέτρα, και η γέννησή του αποδίδεται σε έντονες γεωλογικές ανακατατάξεις. Η αρχή του εντοπίζεται κοντά στο χωριό Τσεπέλοβο και η κατάληξή του είναι πίσω από το χωριό Βιτσικό, κοντά στην Αρίστη. Το ποτάμι που το διαρέει είναι ο Βοϊδομάτης.

Πανοραμική θέα στο φαράγγι μπορεί κανείς να απολαύσει από το ομώνυμο χωριό Βίκος αλλά και τον δρόμο προς το Μεγάλο Πάπιγκο, το Μονοδένδρι, τη Μονή Αγίας Παρασκευής και την Μπελόη. Η θέα είναι καθηλωτική αλλά ακόμα πιο καθηλωτική είναι η εμπειρία διάσχισης του φαραγγιού. Σηματοδοτημένο μονοπάτι ξεκινά από το Μονοδένδρι και καταλήγει στο χωριό Βίκος, χαρίζοντας σε όσους το επιχειρήσουν εκπληκτικές εικόνες με επιβλητικούς γεωλογικούς σχηματισμούς, σπηλαιοβάραθρα και φύση που συναρπάζει.

ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΙΚΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΙΚΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΙΚΟΥΦΑΡΑΓΓΙ ΒΙΚΟΥΦΑΡΑΓΓΙ ΒΙΚΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΙΚΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΙΚΟΥ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar ΠΑΠΑΤΡΕΧΑΣ

    Ειναι καταγεγραμμενο στο GUINNES BOOK OF RECORDS ως:World deepest canyon the Vicos Gorge in the Pindus Mountains of N.W. Greece is 900 m (2900 ft) deep and only 1100 m (3600 ft) between its rims.

  2. avatar ΠΑΠΑΤΡΕΧΑΣ

    Στο βιβλιο επισκεπτων στο Μονοδενδρι θα διαβασετε απο καποιους που εχουν επισκευτει και το grand canyon ιδιως Αμερικανους οτι θεωρουν το φαραγγι του βικου πιο ομορφο και πιο περιπετειωδες απο το grand canyon.

  3. avatar Refερι

    μοναδικό μέρος....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει