Η πρόταση για εισιτήριο 10 ευρώ σε Μπάλο και Ελαφονήσι

Τι ζήτησε η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων και τι απαντά ο δήμαρχος Κισσάμου


ΤΑΞΙΔΙΝΕΑ
12:27
28/07/2017
Η πρόταση για εισιτήριο 10 ευρώ σε Μπάλο και Ελαφονήσι
4
loading

Αντίθετος στην πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων για την επιβολή τέλους ύψους 10 ευρώ στους επισκέπτες των περιοχών Μπάλου και Ελαφονησίου δηλώνει ο δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης.

Πριν από μερικές μέρες η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων απέστειλε προτάσεις στους δημάρχους Κισσάμου και Κανδάνου Σελίνου σύμφωνα με τις οποίες μεταξύ άλλων θα πρέπει να καθιερωθεί αντίτιμο εισόδου στις παραλίες Μπάλου και Ελαφονησίου, το οποίο θα είναι τουλάχιστον 10 ευρώ, καθώς εκτιμάται ότι «αυτές οι παραλίες, κινδυνεύουν από την ανεξέλεγκτη ροή κόσμου και θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο αντίτιμο θα περιορίσει τον όγκο των επισκεπτών προστατεύοντας την περιοχή και κάνοντας τους επισκέπτες να τις χαρούν ακόμα περισσότερο».

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Σταθάκης αναφέρει ότι «σε καμία περίπτωση δε συμφωνούμε να υπάρχει ένα, τέτοιου είδους, αντίτιμο που θα θεωρηθεί ως "επιβολή ποινής" για τους επισκέπτες της παραλίας του Μπάλου και του Ελαφονησίου. Δεδομένα, οι περισσότεροι επισκέπτες των παραλιών αυτών θα αποφύγουν να τις επισκεφτούν. Από την άλλη, θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο δεν θα αποτελέσει ένα οικονομικό μέτρο που θα δώσει τη δυνατότητα στον δήμο μας να εισπράξει τεράστια ποσά. Σαφώς, το τέλος που θα επιβληθεί θα πρέπει να είναι σε άμεση συνάρτηση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον επισκέπτη και με τη συνολικότερη διαχείριση της περιοχής».

Παράλληλα τονίζει ότι «το όποιο μεγαλύτερο τίμημα (από το ισχύον 1 ευρώ εισιτήριο στον Μπάλο) μπορεί να υπάρξει για τις παραλίες του Μπάλου και του Ελαφονησίου, αλλά θα προκύψει μέσα από τις οικονομοτεχνικές μελέτες που γίνονται κάθε χρόνο, σε σχέση με τα έσοδα και τα έξοδα».

Στην ίδια επιστολή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Σταθάκης ξεκαθαρίζει ότι ο δήμος είναι υπέρ του ελέγχου διαχείρισης των παραλιών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να τηρούνται οι κανόνες για την προστασία του περιβάλλοντος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar dramaica

  αυτο μου θυμιζει τα διοδια μου πληρωναμε στα τεμπη πριν φτιαχτει ο δρομος

 2. avatar marios

  10euro εισιτήριο...δλδ 40euro για μια τετραμελής οικογένεια...
  Οκ... πέραν του γεγονόντος ότι δεν ξέρουν να οδηγούν φαίνεται ότι δεν ξέρουν και τι τους γίνεται γενικώς

 3. avatar ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚ.

  Και γιατί το εισιτήριο να μη γίνει 100€ ώστε να μη πατάει κανείς και έτσι να μη κινδυνεύουν οι παραλίες;;;;;;;;;;;;;;;

 4. avatar Καταπληκτικές παραλίες..

  Αλλά δυστυχώς χωρίς κανενα έλεγχο. Σε μερικά χρόνια θα έχουν καταστραφεί.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει