Οι βράχοι υψώνονται πάνω από το έδαφος και συνωστίζονται μαζί σαν ουρανοξύστες από γρανίτη πάνω από το συγκλονιστικό τοπίο της Σιβηρίας.

Αυτές οι εικόνες που κόβουν την ανάσα είναι, σύμφωνα με την Daily Mail, μερικές από τις πρώτες που έχουν ληφθεί ποτέ από τους ασυνήθιστους βραχώδεις σχηματισμούς στην οροσειρά Ulakhan-Sis και είναι ένα φυσικό θαύμα που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη από την τουριστική αγορά.

sibiria2

Χάρη όμως σε δύο φωτογράφους, αυτός ο μαγικός προορισμός πάνω από τον Αρκτικό κύκλο μπορεί τελικά να βάλει το σημείο στον τουριστικό χάρτη.

Οι σχηματισμοί για πρώτη φορά απαθανατίστηκαν από τον βιολόγο και φωτογράφο Alexander Krivoshapkin όταν ο ίδιος πέταξε με ελικόπτερο πάνω από την περιοχή μετρώντας τα άγρια κοπάδια ταράνδων στα βορειοανατολικά της Σιβηρίας. Οι εικόνες του θεωρούνται από τις πρώτες που έχουν τραβηχτεί ποτέ με τέτοιο τρόπο στο σημείο.

Εμπνευσμένος από τις εντυπωσιακές εικόνες ο φωτογράφος της άγριας φύσης, Sergey Karpukhin από τη Μόσχα αποφάσισε να επισκεφθεί ο ίδιος το μέρος για να το απαθανατίσει. Ο ίδιος παρομοίασε τους βράχους με πολεμιστές οι οποίο ξαφνικά πέτρωσαν. O Karpukhin χαρακτήρισε την περιοχή μάλιστα ως «πόλη του γρανίτη» και πρόσθεσε ότι ήταν μια αποστολή σε μια από τις πιο δυσπρόσιτες και άγνωστες περιοχές της Γιακουτία.

sibiria3

«Αυτό που είδα ήταν πολύ πιο πάνω από τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες μου. Ήταν κάτι απίστευτο. Ήταν ένα πραγματικό θαύμα της φύσης. Υπήρχαν λόφοι που τις ονομάσαμε πόλεις του γρανίτη ενώ υπήρχαν και μέρη με καθορισμένη και έντονη δομή που ολοκλήρωναν την εικόνα» ανέφερε ο φωτογράφος.

Τόνισε μάλιστα πως σύμφωνα με τον ίδιο αυτό το μέρος πρέπει να γίνει κομμάτι της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς ενώ εξήγησε ότι ακόμη και οι ντόπιοι ξέρουν πολύ λίγα για το συγκεκριμένο μέρος.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες…

sibiria4 sibiria5 sibiria6 sibiria7 sibiria8 sibiria9 sibiria10 sibiria11 sibiria12 sibiria13 sibiria14 sibiria15 sibiria16 sibiria17

sibiria1