Τουριστική αστυνομία στα αεροδρόμια της χώρας

Σε ποιες πόλεις λειτουργεί ήδη


ΤΑΞΙΔΙΝΕΑ
15:42
09/05/2016
Τουριστική αστυνομία στα αεροδρόμια της χώρας
loading

Ξεκίνησε η λειτουργία των Γραφείων Τουριστικής Αστυνομίας σε διεθνή και κρατικά αεροδρόμια της χώρας με απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για την αναβάθμιση των υπηρεσιών στους τουρίστες και γενικότερα τους επισκέπτες της χώρας μας.

Σκοπός της λειτουργίας των Γραφείων Τουριστικής Αστυνομίας, τα οποία έχουν στελεχωθεί με ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς και γνώστες ξένων γλωσσών σε υψηλό επίπεδο, είναι η διευκόλυνση των τουριστών κατά την άφιξη και παραμονή τους στην Ελλάδα και συγκεκριμένα η ενημέρωση και η πληροφόρησή τους και η διευθέτηση ζητημάτων σχετικά με την εφαρμογή της τουριστικής και γενικότερα της εθνικής νομοθεσίας.

Αυτήν τη στιγμή λειτουργούν τα γραφεία σε εννέα αεροδρόμια της χώρας, (της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, της Ρόδου, των Χανίων, της Κέρκυρας, της Μυκόνου, της Κω, της Σαντορίνης και της Ζακύνθου), ενώ σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

Οι χώροι λειτουργίας των γραφείων βρίσκονται σε εμφανή σημεία, στην αίθουσα αφίξεων των αεροδρομίων με τη σήμανση «Tourist Police», προκειμένου να γίνονται αντιληπτά από τους επισκέπτες και να εξυπηρετείται άμεσα και έγκαιρα κάθε ενδιαφερόμενος.

Το προσωπικό των γραφείων θα συνεργάζεται στενά με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες και φορείς που υπάγονται στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και τους οικείους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου η Ελληνική Αστυνομία ενισχύει τα ολοκληρωμένα προγράμματα αστυνόμευσης, τα οποία εφαρμόζονται στις περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένη τουριστική κίνηση, με σκοπό να διασφαλιστεί υψηλό επίπεδο ασφάλειας, κάτι που θεωρείται βασική προϋπόθεση για την προσέλκυση τουριστών και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει