Με τη φωτογραφική μηχανή στο ένα χέρι και… κάποιο έδεσμα στο άλλο, η blogger Melissa Hie ταξιδεύει στον κόσμο, γεύεται φαγητά κι εδέσματα του κάθε τόπου και φωτογραφίζει τα κανονικά και τα γευστικά ταξίδια της.

Στο προφίλ της στο Instagram «Girl Eat World» η Melissa έχει 177.000 followers φωτογραφίζοντας λιχουδιές του κάθε μέρους μπροστά σε όμορφα τοπία.

Η νεαρή που κατάγεται από την Ινδονησία αλλά ζει στη Σιγκαπούρη έχει ήδη καταφέρει να ταξιδέψει σε 31 χώρες από τον Μάιο του 2014 που άνοιξε το προφίλ της.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια φίλη της επέμεινε να τη βγάλει φωτογραφία μπροστά στο Κολοσσαίο της Ρώμης. «Εκείνη ήθελε να με βγάλει φωτογραφία, εγώ ήθελα να φάω το σάντουιτς μου. Τελικά φωτογραφήθηκα να πέφτω με τα μούτρα στο φαγητό μπροστά σε ένα εκπληκτικό μνημείο. Από τότε άρχισα να σκέφτομαι να φτιάξω μια συλλογή με τέτοιες φωτογραφίες- εμένα να τρώω μπροστά χαρακτηριστικά ή παραδοσιακά φαγητά ή ποτά από γνωστά μέρη.

Αλλά την επόμενη φορά που πήγα στην Ευρώπη ήμουν μόνη μου και ντρεπόμουν να ζητήσω από αγνώστους να με φωτογραφίσουν. Έτσι έβγαζα τις φωτογραφίες μόνη μου», εξηγεί.

«Επιλέγω όποιο φαγητό μου κινήσει την περιέργεια ή μοιάζει γευστικό. Ύστερα επιλέγω την τοποθεσία. Συνήθως επιλέγω κάποιο ντόπιο έδεσμα γιατί θέλω να μιλήσω για τον τόπο που επισκέπτομαι μέσω του φαγητού που φωτογραφίζω», προσθέτει.

Πριν από περίπου 3 μήνες η blogger ήταν στη Σαντορίνη όπου φωτογραφήθηκε μπροστά στα γραφικά λευκά σπίτια της κρατώντας ένα… κοκτέιλ!

instasdjm1
Pimm’s στο Wimbledon
instasdjm2
Parathas έξω από το Taj Mahal
instasdjm3
«Παγωτό στα σύννεφα» στο Σίδνεϊ
instasdjm4
Κρουασάν στον Πύργο του Άιφελ
instasdjm5
Granola και γιαούρτι στο Λονδίνο
instasdjm6
Γκοφρέτες στο Σίνδεϊ- παγωτό στον Καναδά
instasdjm7
Toblerone με θέα τις Άλπεις
instasdjm8
Gingerbread cookie στο Λονδίνο
instasdjm9
Καρύδα στη Μαλαισία
instasdjm10
Παγωτό στη Μάλτα
instasdjm11
Στρούντελ στη Δανία
instasdjm12
Παγωτό στο Duomo του Μιλάνου
instasdjm13
Κοκτέιλ στη Σαντορίνη
instasdjm14
Σοκολάτα Cadbury που διατίθεται μόνο στην Ινδία