Ο καιρός είναι άκρως καλοκαιρινός και οι αποδράσεις με αυτοκίνητο είναι συχνές. Εξάλλου, υπάρχουν πολλοί προορισμοί, είτε κοντινοί είτε πιο μακρινοί, που είναι ωραίο να ταξιδεύεις με το αυτοκίνητο, απολαμβάνοντας τη διαδρομή.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Πόσα ταξίδια της τελευταίας στιγμής έχουμε κάνει όλοι με αυτοκίνητο, αφού μια τέτοια απόδραση δεν χρειάζεται τόσο μεγάλη προετοιμασία, όσο θα χρειαζόταν ένα με αεροπλάνο ή με πλοίο. Πέρα από την ευκολία όμως που προσφέρει αυτό το μέσο μεταφοράς, είναι πάντα χρήσιμη η οργάνωση ενός τέτοιου ταξιδιού.

Γι’ αυτό βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε μικρές συμβουλές, που θα κάνουν την απόδραση σας πιο εύκολη!

Κρατήστε το αυτοκίνητο σας καθαρό πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Καλό είναι πριν ταξιδέψετε να έχετε πετάξει από μέσα παλαιότερα σκουπίδια και πράγματα που δεν χρειάζεστε, ούτως ώστε να νιώθετε άνετα κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Αν το ταξίδι διαρκέσει περισσότερες μέρες φροντίστε να απομακρύνετε τα απορρίμματα συχνά και για λόγους υγιεινής, αλλά και αισθητικής.

Να έχετε ένα χαλαρό πρόγραμμα. Ένα ταξίδι στο δρόμο μπορεί να έχει πάντα απρόοπτες εξελίξεις. Η κίνηση, ο κακός δρόμος, ακόμα και ένα τρακάρισμα μπορούν να σας βγάλουν εύκολα εκτός χρόνου. Καλό είναι λοιπόν να διατηρείτε ένα χαλαρό πρόγραμμα για να μην υπάρχουν εκνευρισμοί μεταξύ των συνταξιδιωτών σας.

Μην χρησιμοποιείτε πάντα τις εθνικές οδούς. Είναι πολλές φορές πολύ ενδιαφέρον να επιλέξετε μια διαδρομή μέσα από επαρχιακούς δρόμους. Μπορεί να κάντε περισσότερη ώρα να φτάσετε στον προορισμό σας, αλλά η μαγική διαδρομή θα σας αποζημιώσει, αφού η πλούσια βλάστηση και τα γραφικά χωριά έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις βαρετές διαδρομές στην εθνική οδό.

Να έχετε πάντα μαζί σας όλα τα απαραίτητα έγγραφα οδήγησης. Το να ξεκινήσετε για ταξίδι χωρίς το δίπλωμα, την ασφάλεια αυτοκινήτου και την άδεια κυκλοφορίας είναι μάλλον μια κακή ιδέα. Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να σας σταματήσει κάποιος αστυνομικός για έλεγχο και θα πρέπει όλα να είναι σωστά για να συνεχίσετε απερίσπαστοι την διαδρομή σας.