Αλήθεια, πόσες φορές δεν έχετε ακούσει και διαβάσει ταξιδιωτικές συμβουλές του τύπου «μην κάνεις αυτό» ή «κάνε οπωσδήποτε εκείνο» πριν από ένα ταξίδι σας; Οι συμβουλές είναι καλές και χρήσιμες, αλλά δεν είναι «ιερές», ούτε και αλάνθαστες, βεβαίως.

Ιδού, παρακάτω μια «κλασική συλλογή» από λανθασμένες ταξιδιωτικές συμβουλές:

Οι γυναίκες δεν πρέπει να ταξιδεύουν ποτέ μόνες

Είναι μία από τις πιο «πολυταξιδεμένες» ταξιδιωτικές συμβουλές. Η απάντηση σε αυτήν, ωστόσο, δεν είναι μία και μοναδική. Υπάρχουν σίγουρα μέρη, όπως η Ινδία και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, που θα αποτελούσαν τουλάχιστον πρόκληση για μια γυναίκα, όμως αυτό δεν ισχύει για όλα τα μέρη του κόσμου. Άσχημα πράγματα μπορεί να συμβούν παντού, είτε είσαι άντρας ή γυναίκα. Η καλύτερη συμβουλή που θα μπορούσε να δώσει κανείς, θα ήταν να προσέχει, να έχει ενημερωθεί για τα επικίνδυνα σημεία της πόλης στην οποία ταξιδεύει και να μην εμπιστεύεται κάποιον που γνώρισε στο ταξίδι.

Η Ιταλία έχει την καλύτερη πίτσα στον κόσμο

Φίλοι Ιταλοί, συγγνώμη, μπορεί να φημίζεστε για την πίτσα, αλλά δε σημαίνει ότι παντού θα βρίσκετε την καλύτερη. Πολλοί ταξιδιώτες που έχουν βρεθεί στην Ιταλία θα έχουν να σας πουν μια ιστορία για τη «χειρότερη πίτσα που έχουν φάει ποτέ». Οι «τουριστικές παγίδες» υπάρχουν παντού, ακόμη και στους πιο φημισμένους για το φαγητό τους προορισμούς

Προγραμματίστε τα πάντα/Μη σχεδιάζετε τίποτα

Παν μέτρον άριστον. Η ισορροπία είναι το «κλειδί», προκειμένου ένα ταξίδι να σας μείνει αξέχαστο.

Πάρτε αρκετό υγρό φακών/αντηλιακό/φάρμακα για όλη τη διάρκεια του ταξιδιού

Και πάλι αυτό εξαρτάται σε κάποιο βαθμό από τον προορισμό σας, όμως σε γενικές γραμμές όπου κι αν πάτε, μπορείτε να βρείτε τα πάντα… πολλές φορές μάλιστα φθηνότερα

Μην πάρετε οδηγό μαζί σας, ό,τι χρειαστείτε θα το βρείτε στο διαδίκτυο

Στις μέρες μας αυτό ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό στην πραγματικότητα, όμως αν θέλετε να γλιτώσετε τις ώρες που θα ψάχνετε μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σας για πληροφορίες… ένας ταξιδιωτικός οδηγός είναι πάντα η πιο εύκολη και άμεση λύση.