Ένα από τα πιο ξακουστά μνημεία του πολιτισμού των Μάγια, το Τουλούμ είναι κτισμένο στις ακτές της Καραϊβικής, νότια του Κανκούν. Η αρχαία πόλη βρίσκεται στην Χερσόνησο Γιουκατάν και συνδυάζει τον πολιτισμό, την ιστορία και μια από τις καλύτερες παραλίες σε όλο το Μεξικό. Η οχυρωμένη πόλη ήταν από τις τελευταίες που έχτισαν οι Μάγια και οι αρχαιολογικές τοποθεσίες της είναι εξαιρετικά καλοδιατηρημένες.

Με χρυσές αμμουδιές, φοίνικες και κρυστάλλινα νερά, το Τουλούμ αποτελεί μία από τις καλύτερα διατηρημένες παράκτιες πόλεις των Μάγια και ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, ενώ βρίσκεται στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Το Τουλούμ με την 15 χλμ, παραλία, αποτελεί από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, δημοφιλή προορισμό των κοσμικών σε όλο τον κόσμο. Ο διάσημος φωτογράφος, Μάριο Τεστίνο διατηρεί δικό του σπίτι, ενώ Χολιγουντιανές σταρ, όπως η Ρις Γουίδερσπουν, η Ντρου Μπάριμορ και η Κάμερον Ντίαζ, το έχουν επιλέξει για τις διακοπές τους. Ωστόσο, το Τουλούμ αποτελεί και αγαπημένο προορισμό της Κέιτ Μος, αλλά και της Σιένα Μίλερ καθώς η hippy αύρα του ταριάζει με το στυλ των δύο κυριών.

Στο Τουλούμ, αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Ελ Καστίγιο, τον Ναό των Τοιχογραφιών και τον Ναό του Κατερχόμενου Θεού. Ακόμη, να εξερευνήσει τον υπόγειο ποταμό κάτω από έναν θόλο σταλακτιτών στις ιερές σπηλιές του Οικολογικού Πάρκου Λαμπναχά.

Δείτε τις φωτογραφίες: