Φιλόξενα καταλύματα, με οικολογική φιλοσοφία σας προσκαλούν να έρθετε πιο κοντά στη φύση, ανακαλύπτοντας την ηρεμία που μπορεί να προσφέρει.

Κατάλληλοι για οικογενειακές, αλλά και ρομαντικές στιγμές, αυτοί οι ξενώνες διαθέτουν τον κατάλληλο συνδυασμό ποιοτικής και χαλαρωτικής διαμονής. Ανακαλύψτε τους!

Μετερίζι, Βαρβίτσα, Λακωνία

Χτισμένοι στο πιο ψηλό χωριό της Λακωνίας, οι παραδοσιακοί ξενώνες Μετερίζι σας προσφέρουν χαλάρωση και ηρεμία μέσα στην καρδιά της φύσης ενώ επιπλέον σας χαρίζουν μαγευτικά δειλινά και την εξερεύνηση του μεσαιωνικού Μυστρά. Ανάμεσα στην Τρίπολη και τη Σπάρτη, σε υψόμετρο 1200 μέτρων όπου κυριαρχεί η απόλυτη ησυχία του Όρους Πάρνωνα, οι παραδοσιακοί ξενώνες «Μετερίζι» αποτελούν έναν όμορφο χαλαρωτικό σταθμό, ανάμεσα στα δάση και τα βοσκοτόπια, για να ανακαλύψετε αυτή την πραγματικά αυθεντική περιοχή και να επισκεφθείτε το μοναδικό κάστρο του Μυστρά. Τόσο τα δωμάτια όσο και τα διαμερίσματα είναι ευρύχωρα και άνετα, διακοσμημένα απλά.

Η παραδοσιακή επίπλωση είναι από ξύλο στο ορεινό στυλ της περιοχής. Όλα τα διαμερίσματα διαθέτουν κεντρική θέρμανση, σαλόνι – κάποια με τζάκι – και τραπεζαρία, εξοπλισμένη κουζίνα, επιπλωμένο μπαλκόνι ή βεράντα και μαγευτική θέα στη δύση του ηλίου.

Η Βαρβίτσα βρίσκεται σε ένα ιδανικό σημείο για να ανακαλύψετε την υπέροχη μεσαιωνική καστροπολιτεία του Μυστρά, σε λιγότερο από 1 ώρα δρόμο, καθώς και το όρος Πάρνωνα και τα παραδοσιακά χωριά της περιοχής. Στην κεντρική πλατεία, θα βρείτε παραδοσιακά καφενεία και ταβέρνες με τοπικές σπεσιαλιτέ καθώς και μικρά παντοπωλεία. Επισκεφτείτε τις Καρυές, ένα χωριό που απέχει 6 χιλιόμετρα, είναι πιο μεγάλο και πολυσύχναστο. Αξίζει να επισκεφθείτε το εκκλησάκι της «Παναγίας» με τα υπεραιωνόβια πλατάνια του με τους γιγαντιαίους κορμούς. Στο Πολύδροσο (Τσίντζινα) θα βρείτε πεζοπορικές διαδρομές και ορεινή ποδηλασία με συνοδό, για όλα τα επίπεδα.

Info

Τηλ.: 27310 95100, 6972 922250

Website: www.meterizi.com

Θέασις, Τζουμέρκα

Εμπειρία από μόνη της είναι η διαμονή στις περίεργες κατοικίες του Θέασις. Έχουν σχεδιαστεί με βάση τις αρχές της οικοδυναμικής, με κύρια υλικά το ξύλο και την πέτρα που βρίσκονται σε αφθονία στη γύρω περιοχή. Οι οροφές τους είναι γυάλινες και η εικόνα με τον γεμάτο άστρα ουρανό τα βράδια, μοναδική. Για την ημέρα οι κήποι με την απεριόριστη θέα στα γύρω βουνά είναι ότι πρέπει για χαλάρωση. Ο εσωτερικός χώρος των κατοικιών είναι κυκλικός και αυτόνομος και αποτελείται από το δωμάτιο, στη μέση του οποίου υπάρχει μια σόμπα ξύλου. Το μπάνιο βρίσκεται σε ξεχωριστό χώρο. Μπορούν να φιλοξενήσουν από δυο έως πέντε άτομα.

Οι οικοδεσπότες φροντίζουν ώστε πάντα να υπάρχουν παραδοσιακά προϊόντα, τα περισσότερα δικής τους παραγωγής. Το μέλι είναι άφθονο, καθώς οι ίδιοι είναι μελισσοκόμοι και μάλιστα την Άνοιξη και το καλοκαίρι οι καλεσμένοι τους μπορούν να μυηθούν στην τέχνη της μελισσοκομίας. Μαρμελάδα από κράνα, ζυμωτό ψωμί και χίλια δυο καλούδια βρίσκονται στη διάθεση των ενοίκων. Ο Νίκος, ο ιδιοκτήτης είναι μάλιστα λάτρης της αστρονομίας και πολλές φορές ξενυχτά μαζί με τους καλεσμένους του, παρατηρώντας τα άστρα με τηλεσκόπιο.

Τα Τζουμέρκα άλλωστε φημίζονται για την καθαρότητα του ουρανού τους, αφού δεν έχουν ίχνος φωτορρύπανσης. Η υπέροχη φύση της περιοχής επιβάλει μεγάλους περιπάτους. Υπάρχουν πολλά σηματοδοτημένα μονοπάτια, ενώ με έναν οδηγό βουνού (ζητήστε βοήθεια από τους ιδιοκτήτες) η εξερεύνηση γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Info

Τηλ.: 6948682910

Website: www.theasis-igloo.com

Αρχοντικό Σουλιώτη, Μεταξοχώρι, Λάρισα

Σε απόσταση 1 ώρας από το Βόλο και 30 λεπτά από τη Λάρισα, στο μαγευτικό Μεταξοχώρι στις νότιες πλαγιές του Κισσάβου, ο παραδοσιακός ξενώνας Αρχοντικό Σουλιώτη είναι χτισμένος σ’ ένα παρθένο πράσινο τοπίο ανάμεσα στην επιβλητική γαλήνη των βουνών. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για διακοπές με την οικογένεια ή τους φίλους.

Σεβόμενη την αρχιτεκτονική παράδοση του τόπου, το παλαιό αυτό αρχοντικό του 1850 αναστηλώθηκε με πολύ μεράκι από την οικογένεια Σουλιώτη και διαθέτει επτά πολυτελή και άνετα δωμάτια καθώς και μια πλακόστρωτη, δροσερή, καταπράσινη αυλή.Στο ισόγειο θα συναντήσετε μια μικρή υποδοχή καθώς και μια όμορφη αίθουσα με τζάκι στην οποία μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακά ελληνικά πιάτα (μόνο κατόπιν παραγγελίας). Κατά τη διάρκεια της ημέρας, σερβίρονται αναψυκτικά και καφές καθώς και ελαφριά σνακ όπως σαλάτες, χωριάτικες πίτες, σπιτικά γλυκά και λικέρ, κρέπες, βιολογικό κρασί και τσίπουρο.Εκεί σερβίρεται και το πλούσιο πρωϊνό-μπουφέ, το οποίο παρασκευάζεται με φρέσκα τοπικά προϊόντα.

Το Μεταξοχώρι ή το χωριό των καλλιτεχνών, είναι ένα από τα πιο όμορφα και πλέον αυθεντικά χωριά της περιοχής, με ωραία πλατεία και σκιερές γωνιές, πολλές εκκλησίες και όμορφα αρχοντικά. Απέναντι βρίσκεται το Μαυροβούνι με το Πολυδέντρι (κτήμα του πρώην βασιλιά) και φόντο το Αιγαίο. Στην Αγιά, 1.5 χιλιόμετρο από τον ξενώνα, μπορεί κανείς να βρει όλα τα απαραίτητα (φαρμακείο, μπακάλικα, Κέντρο Υγείας, ταβερνάκια κ.λ.π.)

Info

Τηλ.: 24940 22040, 6949 199657

Website: www.souliotismansion.com

Cherry Land, Κέρνιτσα Κορινθίας

Πρέπει να προσέχεις που περπατάς στην Cherry Land. Τα πορτοκαλιά λιλιπούτια παπάκια έχουν σαφώς προτεραιότητα καθώς κατεβαίνουν για το καθημερινό τους κολύμπι στη λίμνη. Άσε τις κότες, τα αρνάκια και τα πρόβατα, τα γατιά, τα σκυλάκια μικρά και μεγάλα, τα κουνελάκια και τους κύκνους. Τώρα, αν κουράστηκες ανέβα στο γαϊδουράκι και θα σε πάει εκείνο βόλτα! Το βασίλειο των πιο αγαπημένων ζώων μικρών και μεγάλων «ζει και βασιλεύει» στο αγρόκτημα Φωκαέων (ή αλλιώς Crerry Land) που βρίσκεται στον οικισμό Κερνίτσα του νομού Κορινθίας.

Το κτήμα, είναι γεμάτο κερασιές και βυσσινιές, πλατάνια, χρωματιστά λουλούδια, λίμνες και μικρούς στάβλους και φυσικά τέσσερις ξεχωριστές κατοικίες, όπου και φιλοξενούνται οι καλεσμένοι του. Είναι ένας μικρόκοσμος γεμάτος από κάθε λογής μικρά και μεγάλα ζώα, που ζουν εκεί, ανάμεσα στην παρθένα φύση. Παράδεισος για τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους, παρέες και ζευγάρια που αναζητούν όχι μόνο κάτι ξεχωριστό, αλλά κυρίως να έρθουν σε επαφή με τη φύση και τα ζώα.

Από ξύλο και πέτρα είναι φτιαγμένες οι αγροικίες ,όπως τις αποκαλούν οι οικοδεσπότες της Cherry Land. Η κάθε μια έχει το δικό της στυλ, θέμα και όνομα! Όλες όμως διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση, ζεστό νερό, τηλεόραση, DVD και ψυγείο και ανάλογα με το μέγεθος μπορούν να φιλοξενήσουν από δύο έως οκτώ άτομα. Το δωμάτιο του Κυνηγού για παράδειγμα είναι πέτρινο και έχει τζάκι και βρίσκεται καταμεσής του περιβολιού με τις κερασιές. Οι ρομαντικοί θα επιλέξουν το Νεραϊδόσπιτο, που είναι δίπλα στη λίμνη και οι πιο μοναχικοί θα μείνουν στο σπίτι του Κομπογιαννίτη, που έχει και πατάρι και θέα στο βουνό, αλλά και ωραία αυλή. Οι μεγάλες παρέες θα προτιμήσουν το σπιτάκι του Γίγαντα, που είναι διώροφο, έχει οντά με στρώματα, το ένα υπνοδωμάτιο έχει και τζάκι, ενώ η βεράντα φιλοξενεί φούρνο και ψηστιέρα!

Info

Tηλ.: 26910 97300, 69444 39929

Website: www.cherryland.gr

Μύθος, Ελάτη

Απέναντι από το βουνό Κόζιακας, τα φιλόξενα ξύλινα σπιτάκια του Μύθου βρίσκονται στην περιοχή Βλάχα Ελάτης, σε προνομιακή τοποθεσία, σε υψόμετρο 1.275 μέτρων, σε ένα φυσικό και αναζωογονητικό περιβάλλον, μόλις 2 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου και 2 χιλιόμετρα από τη γραφική και πολυσύχναστη Ελάτη. Διαθέτει 12 κατοικίες των 2-4 ατόμων.

Οι κατοικίες είναι άνετες και λειτουργικές, διακοσμημένες και επιπλωμένες με απλότητα, σύμφωνα με το ορεινό στυλ της περιοχής. Το ξύλο προσδίδει στους χώρους μια χωριάτικη και ζεστή ατμόσφαιρα. 1 κατοικία είναι εξοπλισμένη για ΑμΕΑ και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 3 άτομα. Όλα διαθέτουν θέρμανση, τζάκι, σεσουάρ για τα μαλλιά, τηλέφωνο, WiFi, καθιστικό στον κήπο. Ορισμένα σπιτάκια διαθέτουν ντους με υδρομασάζ. Στο κατάλυμα, οι φιλοξενούμενοι θα βρουν στη διάθεσή τους ποδήλατα ορεινής ποδηλασίας για να ανακαλύψουν τα περίχωρα. Οι ιδιοκτήτες διοργανώνουν πεζοπορικές διαδρομές και όμορφους περιπάτους στο δάσος και συνοδεύουν οι ίδιοι τους φιλοξενούμενούς τους.

Οι λάτρεις της ιππασίας μπορούν να απολαύσουν το αγαπημένο τους σπορ στο Λιβάδι όπου λειτουργεί κέντρο ορεινών δραστηριοτήτων. Στο Περτούλι, που απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα, θα βρείτε ταβέρνες, σούπερ μάρκετ, μαγαζιά με σουβενίρ, παραδοσιακά προϊόντα καθώς και τον αγροτικό συνεταιρισμό γυναικών. Όσοι θέλουν να το ρίξουν έξω, η γραφική αλλά και πολυσύχναστη Ελάτη απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα από το κατάλυμα.

Info

Τηλ.: 24340 71630, 6932 710558

Website: www.mithos-hotel.gr