Πόσες φορές δεν δυσκολευτήκατε να χωρέσετε μέσα σε μια βαλίτσα τα απαραίτητα για το ταξίδι σας. Πώς θα σας φαινόταν αν σε μια και μόνο επιπλέον αποσκευή χωρούσατε ένα ολόκληρο δωμάτιο;

Ονομάζεται «hostello» και είναι μια νέα πρωτοποριακή κατασκευή που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να στήσουν το δικό τους δωμάτιο και γραφείο σε όποιο σημείο επιλέξουν, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία του booking σε ένα οποιοδήποτε ξενοδοχείο. Ένα από τα πολλά μοναδικά στοιχεία του hostello είναι ότι όλος του ο όγκος συμπιέζεται σε έναν ορθογώνιο σχηματισμό που μοιάζει με βαλίτσα, αφού διαθέτει και τα απαραίτητα ροδάκια για πιο εύκολη μετακίνηση.

Όταν είναι ανοιχτό αποτελείται από μια μεταλλική δομή που συγκρατεί τις ειδικά διαμορφωμένες ηχομονωτικές κουρτίνες που διασφαλίζουν την ιδιωτικότητα σας. Στο εσωτερικό θα βρείτε ένα κρεβάτι, τραπέζι και σκαμπό και φυσικά χώρο για να κρεμάσετε τα ρούχα σας. Το φωτιστικό που είναι προσαρμοσμένο σε έναν βραχίονα, δίνει το φως που χρειάζεστε τη νύχτα.

Φυσικά αυτό που λείπει από αυτή την ιδιότυπη κατοικία είναι το μπάνιο. Επίσης δεν υπάρχει οροφή, αυτό όμως μπορεί να θεωρηθεί και πλεονέκτημα από τους ρομαντικούς.

Το hostello θα παρουσιαστεί σε έκθεση στο Μιλάνο από τους εμπνευστές του, τον αρχιτέκτονα Antonio Scarponi και τον καλλιτέχνη Robert de Luca.