Ένα πανέμορφο κεφαλοχώρι, μια ανάσα μακριά από την Αθήνα σας υποδέχεται σε μια καταπράσινη πλαγιά με θέα από τις βουνοκορφές της Κυλλήνης ως τον Κορινθιακό Κόλπο. Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούν έναν άκρως δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό για φθινοπωρινές και χειμερινές αποδράσεις.

Τα Τρίκαλα χωρίζονται σε τρεις συνοικίες, τα Άνω, τα Μεσαία και τα Κάτω Τρίκαλα, με τα Άνω να κατέχουν τα σκήπτρα της τουριστικής φήμης των Τρικάλων.

Χτισμένα σε υψόμετρο 1.100 μέτρων, τα Άνω Τρίκαλα εντυπωσιάζουν με τους ψηλούς πύργους και το μαγευτικό φυσικό τοπίο από καρυδιές και πλατάνια.

Στον οικισμό θα βρείτε το αρχοντικό των Νοταραίων και το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Άγιος Γεράσιμος και δυο χιλιόμετρα μακριά σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, το Μοναστήρι του Αγίου Βλασίου, που χτίστηκε τον 17ο αιώνα.

Στα Μεσαία Τρίκαλα υπάρχουν οι περισσότερες επιλογές διαμονής, με τους παραδοσιακούς ξενώνες να προσφέρουν την ιδανική επιλογή για χαλαρωτικές και ρομαντικές στιγμές μέσα στη φύση.

Ανάμεσα στα μαγαζάκια με παραδοσιακά προϊόντα, αναζητήστε και την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα του 9ου αιώνα.

Ακόμη πιο χαμηλά, στα Κάτω Τρίκαλα, πανύψηλα πλατάνια και γραφικά ταβερνάκια σας περιμένουν, με τους ρυθμούς να πέφτουν κι άλλο στην παλαιότερη από τις τρεις συνοικίες.

Εδώ μένουν και οι περισσότεροι μόνιμοι κάτοικοι των Τρικάλων. Δείτε την πετρόκτιστη πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια και τις εκκλησίες του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Ιωάννη.

Από τα χωριά ξεκινούν γραφικά μονοπάτια, που οδηγούν στο βουνό, στα δάση και τα χωριά της περιοχής.

Που να μείνετε:
 
Οργανώστε την απόδραση σας στα Τρίκαλα και κλείστε ξενοδοχεία στην καλύτερη τιμή μέσω της Μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών HotelsCombined.gr

Akrothea Hotel
Από: 80 €

Ξενώνας Βαρνεβό
Από: 60 €

Ξενοδοχείο Ουρανοδρομίες
Από: 90 €

Ξενοδοχείο Μύσαιον
Από: 70 €