Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Η Ε.Ε. αποδεσμεύει 120 εκατ. ευρώ για δωρεάν WiFi στην Ευρώπη

Η χρηματοδότηση αφορά την τοποθέτηση χιλιάδων σημείων πρόσβασης


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑINTERNET
17:44
12/09/2017
Η Ε.Ε. αποδεσμεύει 120 εκατ. ευρώ για δωρεάν WiFi στην Ευρώπη
5
loading

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποδεσμεύσει ποσό ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, αρχής γενομένης το 2018, προκειμένου να τοποθετηθούν χιλιάδες σημεία πρόσβασης στο ασύρματο διαδίκτυο παντού στην Ευρώπη, σε δημόσιους χώρους όπως πάρκα, νοσοκομεία ή βιβλιοθήκες, με βάση ένα κείμενο που εγκρίθηκε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Αναρωτιόμαστε συνεχώς τι κάνει η Ευρώπη συγκεκριμένα για τους πολίτες της» σημείωσε κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας η Γαλλίδα συντηρητική ευρωβουλευτής Αν Σαντέρ. Η πρωτοβουλία αυτή «αποτελεί ακριβώς το παράδειγμα μιας ορατής και χρήσιμης Ευρώπης στην καθημερινότητα των Ευρωπαίων», τόνισε.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το πρόγραμμα αυτό είχε ανακοινωθεί πριν από έναν χρόνο από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στην ομιλία του για την «Κατάσταση της Ένωσης». Στόχος του είναι να μοιραστούν σε 6-8.000 πόλεις και χωριά, σε όλες τις χώρες της ΕΕ, «κουπόνια αγοράς» ύψους 20.000 ευρώ, προκειμένου να γίνουν εργασίες για την εγκατάσταση τέτοιων σημείων πρόσβασης. Η βασική ιδέα είναι να απλοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό οι διαδικασίες ώστε να καταστεί προσβάσιμη η υπηρεσία αυτή ακόμη και στους δημάρχους των μικρών κοινοτήτων.

Για να διεκδικήσουν αυτά τα κουπόνια αγοράς οι τοπικές συλλογικότητες θα μπορούν να συνδέονται σε έναν ιστότοπο όπου θα βρίσκουν επίσης τον κατάλογο των συμβεβλημένων εταιρειών που θα αναλαμβάνουν την εγκατάσταση. Οι εταιρείες αυτές θα πληρώνονται για το έργο τους από τις ευρωπαϊκές αρχές.

Στις κοινότητες επαφίεται να αποφασίσουν ποιο σημείο είναι το πιο πρόσφορο για την εγκατάσταση του ασύρματου διαδικτύου: μια δημόσια βιβλιοθήκη, το δημαρχείο, το τοπικό κέντρο υγείας, μια πλατεία ή οποιοδήποτε άλλο, ανέφερε η Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας Μαρίγια Γκαμπριέλ.

Οι τοπικές αρχές που επιθυμούν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα θα δεσμευτούν, σε αντάλλαγμα, ότι θα χρηματοδοτήσουν για διάστημα τριών μηνών τη συντήρηση των σημείων πρόσβασης και το κόστος συνδρομής στους παρόχους του διαδικτύου. Για τους χρήστες, η πρόσβαση στο διαδίκτυο θα είναι εντελώς δωρεάν.

Η Σαντέρ τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις αγροτικές ζώνες και σε εκείνες που έχουν «περισσότερο ανάγκη» επειδή, όπως εξήγησε, πολλά χωριά δεν διαθέτουν ποιοτική πρόσβαση στο διαδίκτυο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Mad_Max13

  Λοιπόν από τα 120 εκ. Τα 100θα πάνε στη Γερμανία και τα άλλα 20 εκ. Θα τα διαχειριστεί η Siemens

 2. avatar Stateless

  -to boil your free wifi
  -you, UK shut your mouth!

 3. avatar Που σε

  Σαμάρα σε πρόλαβαν!

 4. avatar Γατάκια…

  Σας πρόλαβε η Νέα Δημοκρατία... Είναι το κόμμα που ό,τι υπόσχεται το πραγματοποιεί! Υποσχέθηκε κατάργηση του ΕΝΦΙΑ... Όχι μόνο δεν τον κατήργησε, έβαλε νέο επιπλέον φόρο στα ακίνητα, το χαράτσι. Υποσχέθηκε δωρεάν wi-fi παντού; Ακόμα πληρώνω την εταιρεία πάροχο για να σας γράφω...

 5. avatar TaniaX

  Αισθάνομαι πραγματικά την ανάγκη να ευχαριστήσω την Ε. Ε. για την "χρήσιμη " και ουσιαστική βοήθεια στους Ευρωπαίους πολίτες, μεταξύ των οποίων και εμείς. Μπορεί να μας επιβάλουν μισθούς φιλοδωρηματα για τους τυχερούς που έχουν εργασία και μπόλικη ανεργία για τους υπόλοιπους, αλλά αναγνωρίζω πλήρως την κοινωνική προσφορά τους.!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει