Είναι γεγονός πως όταν ακούς Nokia, το μυαλό πηγαίνει αβίαστα στα κινητά τηλέφωνα.

Φαίνεται όμως πως η εταιρία απλώνει τα πλοκάμια της και σε άλλους κλάδους ή πουλά τουλάχιστον το όνομά της σε τρίτους κατασκευαστές.

Όπως έγινε γνωστό, η ινδική εταιρία Flipkart απέκτησε τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος της Nokia για τις έξυπνες τηλεοράσεις της. «Μια παγκόσμια πρώτη για τη φίρμα στην κατηγορία των τηλεοράσεων», έσπευσε να πει η Flipkart, που είναι τεράστιος παίκτης στο ηλεκτρονικό λιανεμπόριο της Ινδίας.

Αν η τηλεόραση είναι αυτό που λέει πως είναι, τότε μπορεί πράγματι να προωθήσει το λογότυπο της Nokia και σε άλλες κατηγορίες αγαθών. Μιλάμε για μια 55άρα Ultra HD (4K) LED Smart Android TV που περιλαμβάνει δύο ηχεία 24 watt, ως τμήμα του ηχοσυστήματος της JBL.

Η Flipkart λέει πως φορά λειτουργικό σύστημα Android, χωρίς να ξεκαθαρίζει όμως ποια έκδοση. Μας λέει πάντως πως έχει οθόνη 16:9 με refresh rate στα 60Hz, υποστήριξη Dolby Vision και HDR10, αλλά και 3 θύρες HDMI και 2 θύρες USB.

Η πρώτη τηλεόραση με το όνομα της Nokia θα κυκλοφορήσει άμεσα στην Ινδία με τιμές γύρω στα 530 ευρώ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.