Πρόκειται για κάτι εξαγριωμένα πουλάκια, που πετάγονται με τεράστιες σφεντόνες πάνω σε φρούρια που έχουν φτιάξει κάτι διαβολικά γουρούνια, για να κρύψουν τα αυγά που τους έχουν κλέψει. Είναι ένα από τα πιο μεταδοτικά παιχνίδια για τους χρήστες smartphones από τη Νέα Υόρκη μέχρι τη Τζακάρτα.

Αναμένεται μάλιστα να είναι η πρώτη εφαρμογή για έξυπνα τηλέφωνα που θα γίνει video game για παιχνιδομηχανές και υπολογιστές. Το όνομα αυτής: «Angry Birds».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» η εταιρεία που το σχεδίασε, η Rovio, είναι φινλανδική και μικρής κλίμακας. Της κόστισε μόλις 100.000 δολάρια και την έχουν κατεβάσει 50 εκατ. άνθρωποι φέτος. Στις ΗΠΑ οι χρήστες iPhone έχουν δώσει ήδη 8 εκατ. δολάρια για να την αγοράσουν από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple, ενώ η δωρεάν εκδοχή που δίνεται για όσους έχουν τηλέφωνο με λογισμικό Google Android μαζεύει κάθε μήνα διαφήμιση αξίας 1 εκατ. δολαρίων.

Η Rovio δηλώνει πως άνθρωποι από κάθε γωνιά της υφηλίου ξοδεύουν συνολικά περί τα 200 εκατ. λεπτά την ημέρα για να εκσφενδονίσουν τα θυμωμένα πουλάκια.