Το 57,5% των χρηστών του Twitter ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης του Έλον Μασκ από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της εν λόγω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης στη δημοσκόπηση που έκανε ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος.

Το 57,5% των ψήφων ήταν «ναι», ενώ 42,5% ήταν κατά της ιδέας να παραιτηθεί ο Μασκ από επικεφαλής του Twitter, λιγότερο από δύο μήνες από την εξαγορά του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Στην ψηφοφορία πήραν μέρος περισσότεροι από 17,5 εκατομμύρια άνθρωποι αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο το Reuters και το AFP.

Ο Μασκ δήλωσε χθες πως θα συμμορφωθεί με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, όμως δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες για το πότε θα παραιτηθεί. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση στο αποτέλεσμα της δημοσκόπησης.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μετά την αναβάθμιση της πολιτικής του Twitter που έγινε χθες και η οποία απαγορεύει τη δημιουργία λογαριασμών με αποκλειστικό σκοπό την προώθηση άλλων εταιριών μέσων κοινωνικής δικτύωσης που περιέχουν συνδέσμους ή ονόματα χρηστών για τις ανταγωνιστικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Μασκ απέλυσε υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης, αλλά και περίπου ποσοστό 50% των υπαλλήλων της Twitter, ενώ ο ίδιος ταλαντεύονταν σχετικά με τον καθορισμό της οικονομικής συνδρομής για την υπηρεσία Twitter Blue.

Προχώρησε επίσης στην απενεργοποίηση των λογαριασμών αρκετών δημοσιογράφων έπειτα από μία διαμάχη σχετικά με τη δημοσιοποίηση στοιχείων για τις μετακινήσεις του με το αεροσκάφος του. Την Παρασκευή προχώρησε στην αποκατάσταση των λογαριασμών αυτών μετά την άσκηση κριτικής από κυβερνητικούς αξιωματούχους, από ομάδες υποστηρικτών και από δημοσιογραφικούς οργανισμούς σε αρκετές χώρες παγκοσμίως. Μερικοί από τους επικριτές της Twitter υποστήριξαν ότι η αναφερόμενη πλατφόρμα παραβιάζει την ελευθερία του Τύπου.