Ένα glitch (σφάλμα), το οποίο μόλις ενεργοποιηθεί κλείνει αυτόματα τη δημοφιλή υπηρεσία διαδικτυακής επικοινωνίας μη επιτρέποντας τη χρήση της στα περισσότερα συστήματα υπολογιστών, έχει προκαλέσει αναστάτωση στους χρήστες του Skype.

Πληθώρα χρηστών που χρησιμοποιούν συστήματα με λειτουργικό Windows, iOS ή Android ανέφεραν ότι έλαβαν ένα μήνυμα από άγνωστο αποστολέα το οποίο περιείχε 8 συγκεκριμένους χαρακτήρες, «http://:» (χωρίς τα αποσιωπητικά), περίπου την αρχή δηλαδή ενός URL. Το μήνυμα αυτό προκαλεί τη διακοπή της λειτουργίας της εφαρμογής του Skype. Όταν προσπάθησαν να ανοίξουν και πάλι την εφαρμογή δεν τα κατάφεραν, αφού το glitch «κλείδωνε» το λογαριασμό τους.

Το πρόβλημα ανέφεραν χρήστες στα φόρουμ υποστήριξης της κοινότητας του Skype. Σύμφωνα με την εταιρεία VentureBeat, η διαγραφή του ιστορικού των γραπτών συνομιλιών από το Skype ήταν ένας αναποτελεσματικός τρόπος διόρθωσης του σφάλματος, καθώς η υπηρεσία κατεβάζει αυτόματα το ιστορικό μετά την επανεκκίνηση του προγράμματος, προκαλώντας και πάλι τη διακοπή της λειτουργίας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το αμερικανικό περιοδικό τεχνολογίας PC World, η «εταιρεία είναι ενήμερη σχετικά με το πρόβλημα και εργάζεται για την επίλυση του προβλήματος», δήλωσε μέσω email εκπρόσωπος του Skype. Πέραν αυτής της ανακοίνωσης, η εταιρεία δεν έχει δώσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με κάποιο πιθανό χρονοδιάγραμμα κατά το οποίο θα γίνει διαθέσιμο το διορθωτικό.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η μόνη λύση, αν και προσωρινή, είναι οι χρήστες να κάνουν υποβάθμιση της εφαρμογής και να εγκαταστήσουν στα συστήματά τους την έκδοση 6 του Skype.