Φωτογραφική μηχανή για… σκύλους

Φωτογραφίζει ό,τι τους ενεργοποιεί και τους τραβά την προσοχή


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
13:41
19/05/2015
Φωτογραφική μηχανή για... σκύλους
loading

Πολλοί από τους ανθρώπους που ζουν με ζώα αναρωτιούνται συχνά τι προσέχουν οι τετράποδοι φίλοι τους, που από τους ίδιους μπορεί να περνά απαρατήρητο, τι τους τραβά την προσοχή, πώς είναι η ζωή από τη δική τους οπτική γωνία.

Μία νέα φωτογραφική μηχανή επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά καθώς τραβά φωτογραφίες αυτόματα, μπαίνοντας σε λειτουργία ανάλογα με τον χτύπο της καρδιάς του σκύλου!

Η φωτογραφική μηχανή, της εταιρείας Nikon, «παρακολουθεί» τους χτύπους της καρδιάς του σκύλου και όταν ανιχνεύσει αύξησή τους, βγάζει φωτογραφία.

«Οι φωτογράφοι συχνά αποτυπώνουν στο φακό τους πράγματα και εικόνες που τους προκάλεσαν διάφορα συναισθήματα, θέλαμε να βοηθήσουμε τους σκύλους να κάνουν το ίδιο», αναφέρει η εταιρεία.

Το «σύστημα» περιλαμβάνει ένα ειδικό κολάρο που καταγράφει τον καρδιακό παλμό του σκύλου και τον στέλνει ασύρματα στη φωτογραφική μηχανή, εξηγεί η Daily Mail. Όταν ο παλμός ξεπερνά κάποιο όριο, κάτι που δείχνει είτε κλιμάκωση συναισθημάτων είτε αυξημένη δραστηριότητα, η μηχανή βγάζει μία φωτογραφία.

Για να δοκιμάσει την «εφεύρεση» αυτή, η εταιρεία τοποθέτησε κολάρο και μηχανή στο κόλεϊ που πρωταγωνιστεί στο παρακάτω βίντεο, τον Grizzler, παρακολουθώντας έτσι τι έκανε όλη την ημέρα.

Και, ναι, οι φωτογραφίες περιλαμβάνουν και γάτες!

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει