Η Βικιπαίδεια, η ελεύθερη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia στην ελληνική γλώσσα, έφθασε τα 200.000 λήμματα εγκυκλοπαιδικού περιεχομένου στο τέλος Νοεμβρίου.

Ξεκινώντας το 2002, η ελληνική Βικιπαίδεια, που γράφεται συνεργατικά από οποιονδήποτε, έχει γίνει πια η μεγαλύτερη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια στην ελληνική γλώσσα με περίπου 7 εκατομμύρια θεάσεις τον μήνα.

Τα 200.000 λήμματα διαμορφώθηκαν μετά από 9,14 εκατομμύρια επεξεργασίες χάρη στην εθελοντική συνεισφορά χιλιάδων χρηστών, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Επισημαίνεται, δε, πως το περιεχόμενο διατίθεται ελεύθερα σε όλους και μπορεί ο καθένας να το χρησιμοποιήσει, να το αλλάξει, ακόμη και να το εκμεταλλευτεί εμπορικά, αρκεί να αναφέρει ότι τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στη Βικιπαίδεια, καθώς και ότι οι ίδιοι όροι ισχύουν και για το δικό του περιεχόμενο.

Η Βικιπαίδεια ανήκει στο Ίδρυμα Wikimedia και η αγγλόφωνη Wikipedia έχει σήμερα πάνω από 6 εκατομμύρια λήμματα.

Αξίζει να αναφερθεί πως η ελληνική Βικιπαίδεια είναι η δημοφιλέστερη γλωσσική έκδοση της Wikipedia στην Ελλάδα τους περισσότερους μήνες του χρόνου και η δεύτερη δημοφιλέστερη στην Κύπρο, με πάνω από 14.000 νέα λήμματα εγκυκλοπαιδικής γνώσης κάθε χρόνο.

Wikipedia

Βικιλεξικό και Βικιθήκη

Εξάλλου, στα 19 χρόνια της ύπαρξής της, εκτός από τα 200.000 λήμματα της ελληνικής Βικιπαίδειας, έχουν επίσης αναπτυχθεί στα ελληνικά η Βικιθήκη με χιλιάδες κείμενα και το Βικιλεξικό με 440.000 λέξεις.

Στην Ελλάδα, το σύνολο των δραστηριοτήτων της Βικιπαίδειας υποστηρίζεται από την ομάδα Wikimedia Community User Group Greece, το μοναδικό επίσημα αναγνωρισμένο από το Ίδρυμα Wikimedia σωματείο εθελοντών.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν ή μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του στο [email protected]

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.