Έρχεται το πρώτο μουσείο ίντερνετ

Ταξίδι στον κυβερνοχώρο σε 1.000 τμ στο Βερολίνο


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝΕΑ
13:34
10/03/2015
Έρχεται το πρώτο μουσείο ίντερνετ
loading

Το πρώτο πραγματικό μουσείο για το ίντερνετ, που θα προσφέρει στον επισκέπτη του ένα ταξίδι στην ιστορία του διαδικτύου, θα ανοίξει τις πύλες του στο τέλος του 2015 στην πόλη των καλλιτεχνικών ανατροπών, το Βερολίνο.

Το μουσείο θα είναι το πρώτο στο είδος του, θα εκτείνεται σε 1.000 τ.μ και αναμένεται να προσελκύσει περίπου 30.000 επισκέπτες το χρόνο.

Το ταξίδι στον κυβερνοχώρο θα ξεκινά από το Arpanet, που συνέδεε τέσσερα αμερικανικά πανεπιστημιακά ιδρύματα το 1969 και θα οδηγεί προοδευτικά τον επισκέπτη στο σημερινό ψηφιακό σύμπαν.

Θα υπάρχουν εκθέματα για τους πρωτοπόρους του ίντερνετ, όπως ο δημιουργός του www, Tim Berners-Lee, ή ο συνιδρυτής της Apple Steve Wozniak, αλλά και τις εξελίξεις της συναρπαστικής τεχνολογικής επανάστασης της δεκαετίας του ’70 και ’80. Ανάμεσα στα εκθέματα θα υπάρχουν vintage υπολογιστές, αλλά και ο πρώτος σέρβερ στον κόσμο, ονόματι «NeXTCube».

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν σε ζητήματα που γνωρίζουν μόνο επιφανειακά -το Web 2.0, η δράση των χάκερ ή οι προβλέψεις για το μέλλον του ψηφιακού σύμπαντος– ή να ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο «παίζοντας» με αναβιώσεις στατικών ιστοσελίδων από το παρελθόν ή ξεχασμένων πρότζεκτ σαν το Geocities.

Οι υπεύθυνοι του Μουσείου διαβεβαιώνουν πως το περιεχόμενο του θα ανανεώνεται διαρκώς, φιλοξενώντας διαδραστικές εγκαταστάσεις, περιοδικές εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει