Μια χρονιά δυναμικών επιδόσεων με τον πελάτη στο επίκεντρο ήταν το 2014 για τη ΓΕΡΜΑΝΟΣ, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο ετήσιο Συνέδριο Συνεργατών του δικτύου.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αγορά της λιανικής, τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ πραγματοποίησαν περισσότερες από 20 εκατομμύρια συναλλαγές και υποδέχτηκαν πάνω από 30 εκατομμύρια επισκέπτες (+3% σε σχέση με πέρσι). Τη χρονιά που πέρασε, η ΓΕΡΜΑΝΟΣ αναδείχθηκε σε πρώτη επιλογή για προϊόντα τεχνολογίας, ενώ παρέμεινε για τους καταναλωτές η αλυσίδα που καταλαβαίνει καλύτερα τις ανάγκες τους και προτείνει λύσεις .

Και το 2014, καθοριστική ήταν η συνολική συμβολή της αλυσίδας στη διατήρηση και ενίσχυση της πελατειακής βάσης του ομίλου ΟΤΕ, καθώς συνεισέφερε σημαντικό μέρος των ανανεώσεων και νέων συνδέσεων σε κινητή, σταθερή και τηλεόραση.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο συνέδριο, το 2014 η ΓΕΡΜΑΝΟΣ αναδείχθηκε σε Νο1 προορισμό για smartphones και No1 προορισμό για το σύνολο της κινητής.

Η εταιρεία κράτησε το ηγετικό της μερίδιο στις πωλήσεις κινητών συσκευών, διαθέτοντας μεγάλη γκάμα -τη μεγαλύτερη σε μοντέλα 4G- και ενισχύοντας τις αποκλειστικότητες σε συνεργασία με κορυφαίους κατασκευαστές. Επιπλέον, τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ ήταν ο Νο1 προορισμός για service κινητού, ενώ μεγάλη αύξηση σε σχέση με πέρσι σημείωσαν οι πωλήσεις tablets (+85%) και laptops (+30%).

«Δεν πρέπει να ξεχνούμε τι πετύχαμε μέσα σε δύσκολους καιρούς. Δεν μπορούμε όμως και να εφησυχάσουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε, να γινόμαστε καλύτεροι για τον πελάτη», τόνισε ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής του ομίλου ΟΤΕ, κ. Ζαχαρίας Πιπερίδης, απευθυνόμενος στους συνεργάτες του δικτύου. Δίνοντας έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα, πρόσθεσε: «Χρησιμοποιούμε και το μυαλό και την καρδιά μας για να λύνουμε τα προβλήματα. Το πάθος και η αφοσίωση σε αυτό που κάνουμε είναι οι μεγάλες δυνάμεις της δημιουργίας. Το πάθος κινεί τη δημιουργία και η αφοσίωση την εξασφαλίζει. Τη διαφορά την κάνουν οι άνθρωποι».

Στους πολυάριθμους συνεργάτες του δικτύου απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυναμικές επιδόσεις του ομίλου ΟΤΕ και το 2014 και στην ξεκάθαρη στρατηγική για την περαιτέρω θωράκιση της εταιρείας.

Ο κ. Τσαμάζ δεν παρέλειψε να τονίσει τη στρατηγική σημασία της αλυσίδας ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ενώ εξήρε τη συμβολή των συνεργατών του δικτύου στην αναβάθμιση της εμπειρίας του πελάτη.