Με καθυστέρηση ενός έτους θα δούμε επιτέλους την σέντρα του Euro 2020. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου ξεκινά σήμερα, για αυτό και η Google γιορτάζει τη σημερινή ημέρα με Doodle.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 12 πόλεις και σε 12 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, από την 11η Ιουνίου έως την 11η Ιουλίου.

Στις 17 Μαρτίου 2020, η UEFA ανακοίνωσε την αναβολή του πρωταθλήματος για ένα χρόνο λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού. Ανακοινώθηκε ωστόσο, πως το τουρνουά θα διατηρήσει την ονομασία «UEFA Euro 2020».

Συνολικά θα συμμετάσχουν 24 ομάδες. Η Πορτογαλία είναι η τελευταία πρωταθλήτρια, έχοντας κερδίσει το Euro 2016.

Για πρώτη φορά, το σύστημα διαιτησίας με βίντεο VAR θα χρησιμοποιηθεί σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της UEFA. Ο πρώην πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί ανέφερε ότι το να διοργανωθεί το πρωτάθλημα σε διαφορετικά έθνη αποτελεί μια μοναδική εκδήλωση για τον εορτασμό των 60ων γενεθλίων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Η νικήτρια ομάδα επρόκειτο να συμμετάσχει στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών 2021, αλλά αυτή η διοργάνωση είναι άγνωστο αν και πότε θα πραγματοποιηθεί, με δεδομένο ότι πλέον συμπίπτει με τη διοργάνωση του Euro 2020.

Διαθέτοντας τη μεγαλύτερη χωρητικότητα από όλα τα υποψήφια στάδια, το Στάδιο Γουέμπλεϊ στο Λονδίνο θα φιλοξενήσει για δεύτερη φορά τους ημιτελικούς και τον τελικό, με την πρώτη φορά να είναι υπό την προηγούμενη μορφή στο Euro 1996.

Το Ολυμπιακό Στάδιο Ρώμης θα φιλοξενήσει τον αγώνα της πρεμιέρας του Euro 2020 ανάμεσα στην οικοδέσποινα Ιταλία και την Τουρκία.