Πολυτελή μπαλόνια θα κάνουν τα διαστημικά ταξίδια δυνατά!

Χλιδάτες κάψουλες είναι έτοιμες να μεταφέρουν τους ταξιδιώτες του Σύμπαντος στα 100.000 πόδια!


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝΕΑ
9:36
03/07/2014
Πολυτελή μπαλόνια θα κάνουν τα διαστημικά ταξίδια δυνατά!
loading

Δεν είναι μακριά η μέρα που θα πεταγόμαστε μέχρι τον τοπικό μας πράκτορα για να αγοράσουμε το μαγικό χαρτάκι για τα ανώτερα στρώματα της γήινης ατμόσφαιρας!

Κι αυτό γιατί ο διαστημικός τουρισμός είναι έτοιμος να απογειωθεί: το SpaceShipOne της Virgin Galactic του Ρίτσαρντ Μπράνσον εκτοξεύεται του χρόνου, την ίδια στιγμή που το πρόγραμμα SpaceX του άλλου θεότρελου διαστημικού πιονέρου Elon Musk είναι σε στάδιο χρηματοδότησης.

Εδώ όμως θα μιλήσουμε για το World View, μια σαφώς λιγότερη γνωστή προσπάθεια, που παραμένει ωστόσο ένα από τα πιθανότερα στοιχήματα για την εμπορική εκμετάλλευση του Διαστήματος.

Πρόκειται για ένα τολμηρό εγχείρημα που θα πάει τους ταξιδιώτες σε ένα πεντάωρο ταξιδάκι στις παρυφές του Διαστήματος, μέσα σε πολυτελή κάψουλα που θα μεταφέρεται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας μέσω γιγαντιαίου μπαλονιού!

Η με έδρα την Αριζόνα των ΗΠΑ, Paragon Space Development Corporation, έχει βαλθεί να εξερευνήσει το τελευταίο ανθρώπινο σύνορο, τον διαστημικό τουρισμό δηλαδή, γι’ αυτό και ζήτησε από τη βρετανική Priestmangoode να της σχεδιάσει την κάψουλα, καθώς η Priestmangoode ξέρει από ιπτάμενη πολυτέλεια, υπεύθυνη καθώς είναι για το χλιδάτο περιβάλλον της πρώτης θέσης σε μια σειρά αεροπορικών, όπως η Thai Airways, η Malaysia Airways και η Virgin.

Το διαστημικό όνειρο έχει βέβαια ακόμα πολλά εμπόδια να υπερβεί, τόσο τεχνικά όσο και γραφειοκρατικά, αλλά στα σίγουρα αξίζει κάθε κόπο να μπορείς να απολαύσεις την καμπυλότητα της Γης και το απόλυτο μαύρο του Σύμπαντος!

Όπως το θέλει η Paragon, το μπαλόνι θα κάνει γύρω στη μιάμιση ώρα να αγγίξει τις παρυφές της ατμόσφαιρας, όταν θα μπει η κάψουλα σε τροχιά για μερικές ωρίτσες: 6 υπερτυχεροί θα απολαμβάνουν κάθε φορά το μοναδικό ταξίδι.

Κι έτσι ο διαστημικός τουρισμός αποκτά άξαφνα και ανταγωνισμό και προοπτικές…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει