Αν και κλείνει ελάχιστους μήνες στην αγορά, και παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα διαθεσιμότητας της κονσόλας δεν έχουν λυθεί 100% παγκοσμίως (συν ότι δεν έχει κυκλοφορήσει και τεράστια γκάμα system seller τίτλων), το PS4 έχει ξεκινήσει ήδη να είναι κερδοφόρο για τη Sony. Ναι, μπορεί η εταιρεία να έχει σημαντικά προβλήματα στο οικονομικό κομμάτι, παρόλα αυτά η next-gen κονσόλα της δείχνει το δρόμο.

Καταρχάς, γνωρίζουμε ότι το PS4 έχει δώσει 7 εκατομμύρια κομμάτια περίπου έως το τέλος Απριλίου που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.

Επίσης, ξέραμε ότι η Sony θα ακολουθήσει το παραδοσιακό μοντέλο όπου κάθε κονσόλα πωλείται με μία σχετική χασούρα, παρόλα αυτά τα σπασμένα φαίνεται βγαίνουν από την αγορά παιχνιδιών και, σε σημαντικό βαθμό, από τις PS Plus συνδρομές, στοιχεία και τα δύο που ήταν εντός του προγραμματισμού.

Με τούτα και με κείνα, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία αποτελεί «win-win» κατάσταση για παίκτες και εταιρεία.

Έτσι, όλα τα ανωτέρω υποστηρίχθηκαν από το αφεντικό της Sony, Kaz Hirai, ο οποίος πρόσθεσε ότι περίπου το 50% των κατόχων PS4, είναι μέλη του PS Plus, δηλαδή περίπου 3,5 εκατομμύρια gamers.

Θυμίσουμε ότι το κόστος παραγωγής είναι ακόμα σχετικά υψηλό και έχουν δοθεί αρκετά χρήματα στο λειτουργικό και προωθητικό κομμάτι. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο Hirai θεωρεί πως το PS4 είναι πιθανό να φέρει περισσότερα κέρδη και από το PS2 στην πάροδο των ετών.

Προσοχή, δεν είναι αναγκαίο να ξεπεράσει τις θηριώδεις πωλήσεις των 155 εκατομμυρίων της πιο πετυχημένης κονσόλας όλων των εποχών, απλώς να φτάσει σε τέτοιο αριθμό ώστε τα συνολικά κέρδη να προσπεράσουν αυτά της θρυλικής παιχνιδομηχανής.

Πηγή: thegang.gr