Μπορεί να μην πραγματοποιήσει η Nintendo κάποιο press event στην Ε3 2014 (σύμφωνα και με την περσινή τακτική) και να «περιοριστεί» στα ψηφιακά μονοπάτια, αλλά φαίνεται ότι η εταιρεία έχει μεγάλα σχέδια για τη φετινή έκθεση.

Για την ακρίβεια, είναι κάτι που ψιθυρίζεται εδώ και μήνες, μόνο που τώρα η φημολογία εντείνεται και υπάρχει η πληροφορία ότι η Nintendo θα παρουσιάσει νέο hardware στο Λος Άντζελες.

Ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της φήμης αυτής, είναι ο Peter Schneider του IGN, ο οποίος δηλώνει 100% σίγουρος ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο, με τις (αρκετές) πηγές του να προέρχονται από third-party publishers, αλλά και από πρώην υπαλλήλους της Nintendo.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το IGN δεν έχει ποστάρει τη σχετική είδηση (η αναφορά έγινε σε podcast), κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι η αξιοπιστία των πηγών τίθεται υπό αμφισβήτηση και το μεγάλο site δεν θέλει να το ρισκάρει.

Από την άλλη, ο Peter Schneider δεν είναι ο μόνος που το πιστεύει, υπάρχουν κι άλλοι που διαρρέουν τη σοβαρή πιθανότητα να δούμε νέο hardware από τη Nintendo στην Ε3 2014. Για παράδειγμα, το Videogamer επικαλείται και δικές του πηγές, αναφέροντας δε ότι στην έκθεση θα υπάρχουν και playable games για τις κονσόλες που θα παρουσιαστούν.

Ποιες θα είναι αυτές; Το Fusion DS (διάδοχος του 3DS) και το Fusion Terminal (στη θέση του Wii U). Η φορητή έκδοση θα έρθει να αντικαταστήσει ένα πετυχημένο προϊόν αν μη τι άλλο, που όμως είναι χρόνια στην αγορά είτε έτσι είτε αλλιώς (βλέπε 2DS), ενώ η μεγάλη κονσόλα σπεύδει με γοργά βήματα να παραμερίσει το Wii U που η αλήθεια είναι ότι έχει τεράστια προβλήματα να πείσει τους gamers για την αξία του.

Αυτή η φήμη υπάρχει από τον Ιανουάριο, αλλά πλέον το πιστεύουν περισσότεροι, και μάλιστα γίνεται λόγος ότι θα τρέχουν τα games των αμέσως προηγούμενων προκατόχων τους.

Κάποιοι άλλοι, θεωρούν ότι απλά θα γίνει η ανακοίνωση και θα πάρουμε μια πρώτη γεύση (όπως με το Wii U και το controller του, για παράδειγμα), με την ιαπωνική εταιρεία πάντως να μην επιβεβαιώνει τίποτα και να μην σχολιάζει φήμες. Για να δούμε, λοιπόν…

Πηγή: thegang.gr