Από το 2021, σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, τα δίκτυα 5G

Ποιοι θα επωφεληθούν από τη νέα τεχνολογία


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑINTERNET
19:27
16/09/2020
Από το 2021, σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, τα δίκτυα 5G
5
loading

Από το 2021 θα έχει, μεγάλο μέρος του πληθυσμού, κάλυψη από τα νέα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G), ανέφερε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, στο περιθώριο της επεξεργασίας σχετικού νομοσχεδίου από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Η δημοπρασία τρέχει, και σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η πληθυσμιακή κάλυψη από τα δίκτυα 5G προβλέπεται να φθάσει το 60% σε τρία χρόνια και το 94% σε έξι χρόνια, ωστόσο, στα μέσα του 2021 θα υπάρχει ήδη πολύ μεγάλη κάλυψη, είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Σημείωσε ότι οι αλλαγές δεν θα φανούν τόσο σε όσους διαθέτουν κινητά τηλέφωνα 5ης γενιάς, όσο σε όσους θα επωφεληθούν από τις νέες εφαρμογές που θα αναπτύξουν εταιρείες και πανεπιστήμια, όπως η τηλεϊατρική στα νησιά, οι μεταφορές κά. Όπως σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης, τα χρήματα που θα κερδίσει το κράτος από τη δημοπρασία του φάσματος συχνοτήτων 5Γ, δεν θα πάνε όλα στο χρέος όπως είχε συμφωνηθεί, αλλά το 25%, μέσω του προβλεπόμενου ταμείου Φαιστός, θα αποδοθούν για την ενίσχυση νεοφυών επιχειρήσεων που θα εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του φάσματος. Όσο για την ακτινοβολία των κεραιών 5Γ είπε ότι η Ελλάδα όχι μόνο τηρεί τους διεθνείς κανόνες, αλλά θέτει τα σχετικά όρια στο 70% των διεθνών ορίων.

Αναφερόμενος επίσης σε άλλες διατάξεις του συζητούμενου νομοσχεδίου με τίτλο «Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης» είπε ότι επεκτείνεται σε 1.000, το δίκτυο των χωριών χωρίς ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη (λευκές περιοχές). Το κράτος φροντίζει έτσι ώστε για τα επόμενα 8 χρόνια οι κάτοικοι των χωριών αυτών να αποκτήσουν δωρεάν δορυφορικές κεραίες συνδρομητικής τηλεόρασης για να λαμβάνουν τους ψηφιακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Για την κατάργηση του φαξ στο Δημόσιο, σημείωσε ότι με νομοτεχνική βελτίωση, θα πάει για τον Δεκέμβριο, αντί για τον Οκτώβριο που ήταν η αρχική πρόβλεψη.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο έγινε δεκτό, επί της αρχής, με ευρεία πλειοψηφία από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Οι βουλευτές της ΝΔ, του Κινήματος Αλλαγής και του ΜέΡΑ25 είπαν «ναι», οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Λύσης επιφυλάχθηκαν για την ολομέλεια, ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ καταψήφισαν το νομοσχέδιο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Πετρος1325

  Εδώ στη Μάνη δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό και το 5G μας μάρανε.

  1. avatar Προς Πέτρο

   Εκεί στην Μάνη επειδή δεν έχετε τρεχούμενο νερό να πάρετε και γαϊδούρια να μετακινήσετε γιατί τα αυτοκίνητα σας μάραναν.

 2. avatar Καλα

  Να το δω και να μη το πιστεψω ακομα περιμενω αυτο τηλεφωνο απο τον τεχνικο για αναβαθμιση ταχυτητας απο 3 σε 4mbps! Πιστευω μετα θα φυσα!!!

 3. avatar jim

  Αυτοί εκεί στο ΚΚΕ έχουν μυαλό η είναι όλοι τους στόκοι εμπρός ΛΑΕ μην σκύβεις το κεφάλι και στο 5τζι αντίσταση και πάλι .....

  1. avatar ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ.

   Αντιπολίτευση σε ότι νάναι για να δικαιολογηθεί η παρουσία στη Βουλή και η αντίσταση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει