Κάθε χρόνο στις αρχές Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας φιλοξενείται η διεθνής έκθεση ηλεκτρονικών προϊόντων και προϊόντων τεχνολογίας International CES (Consumer Electronics Show).

Φέτος, η έκθεση άνοιξε τις πύλες της στις 7 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 10 του μήνα. Σε αυτήν «παρέλασαν» από μίνι-drones μέχρι αυτοκίνητα που… αναπηδάνε, ηλεκτρονικά skateboards και η νέα γενιά παιχνιδιών, που αναμένεται να εισχωρήσουν στις λίστες επιθυμιών μικρών και μεγάλων τα Χριστούγεννα του 2014.

Στη συγκεκριμένη έκθεση μπορεί κανείς να βρει τα πιο παράξενα και συναρπαστικά gadgets που θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί, και μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια τεχνολογίας.

Δείτε μερικά από αυτά, όπως τα παρουσίασε σε πρόσφατο δημοσίευμά του ο Guardian:

Parrot Jumping Sumo

Αυτό το μικρό δίτροχο ρομπότ ελέγχεται από ένα smartphone ή tablet μέσω Wi-Fi. Διαθέτει κάμερα στη «μύτη» του και μπορεί να στρίβει σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι και 90 μοίρες.

Το «ατού» του είναι ότι μπορεί να… πηδά σε ύψος μέχρι και 76 εκατοστά και να προσγειώνεται στις ρόδες του.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι μοιάζει με μια… ρομποτική γάτα!

Parrot Mini Drone

Πρόκειται για μια συρρικνωμένη εκδοχή του Parrot AR drone. Είναι μικρό αρκετά για να πετά σε εσωτερικούς χώρους χωρίς να… καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του.

Το ιπτάμενο αυτό παιχνίδι μπορεί να χειριστεί κανείς με ένα smartphone ή tablet μέσω Bluetooth. Είναι πολύ σταθερό κατά την πτήση, χάρη σε ένα είδος ενσωματωμένου αυτόματου πιλότου.

Οι ενσωματωμένες ρόδες του επιτρέπουν να «σκαρφαλώνει» σε τοίχους μέχρι το ταβάνι ή απλά να… διασχίζει διαδρομές στο πάτωμα.

Orbotix Sphero 2.0

Η τελευταία έκδοση της μπάλας που κυλάει πιο γρήγορα από ποτέ, ελεγχόμενη μέσω Bluetooth στα smartphone, και μπορεί ακόμη και να εφοδιαστεί με… τα δικά της ελαστικά, για καλύτερο κράτημα.

Orbotix 2b

Ο νεότερος αδερφός της μπάλας Sphero, το 2b είναι κάτι σαν ένας δίτροχος… δαίμονας, καθώς «τρέχει» με ταχύτητα μέχρι και 5 μέτρα το δευτερόλεπτο.

Αναμένεται να έχει κυκλοφορήσει μέχρι τα Χριστούγεννα του 2014, ενώ θα κοστίζει κάτω από 100 δολάρια.

Yuneec E-Go Cruiser electric skateboard

Τα skateboards που εκτίθενται στην έκθεση CES αποτελούν την «αναβαθμισμένη εκδοχή» των παραδοσιακών μοντέλων.

Το Yuneec E-Go Cruiser διαθέτει ηλεκτροκινητήρα, ενώ οι αναβάτες του μπορούν να… «πετάξουν στον αέρα» με το πάτημα ενός κουμπιού.Μπορεί να ανέβει σε λόφους και ανηφόρες και να ταξιδέψει σε απόσταση 29 χιλιομέτρων με μια φόρτιση.

Onewheel

Το Onewheel είναι σαν ένα Segway, με το χρήστη να ισορροπεί επάνω σε μια ξύλινη σανίδα. Μπορεί να «τρέξει» μέχρι και για 20 λεπτά με κάθε φόρτιση, ωστόσο η τιμή του είναι κάπως «τσουχτερή».

Διατίθεται στο Kickstarter στην τιμή των 1.200 δολαρίων!

Ozobot

Το μικροσκοπικό αυτό ρομπότ δεν ξεπερνάει σε μέγεθος το καπάκι ενός μπουκαλιού, ενώ αναγνωρίζει κώδικες και αισθητήρες γύρω του από φορητές συσκευές ή άλλα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Παρότι δεν κάνει πολλά παραπάνω στην παρούσα φάση, οι ειδικοί εκτιμούν ότι υπάρχουν πολλές προοπτικές για εξέλιξη ως προς την ανάπτυξη μιας πιο σύγχρονης εκδοχής των επιτραπέζιων παιχνιδιών.