Παρά το γεγονός ότι όλοι μπορούσαν να δουν ζωντανά την εντυπωσιακή απογείωση του X-37B στις 17 Μαΐου, η ζωντανή μετάδοση κόπηκε νωρίς-νωρίς, έπειτα από απαίτηση της Αεροπορίας.

Σε τροχιά γύρω από τη Γη ανακοινώθηκε πως θα τεθεί και ξανά η αποστολή του τηρείται άκρως μυστική. Η αμερικανική Αεροπορία είπε απλώς πως θα εκτελέσει μια σειρά από πειράματα σε αυτό το ταξίδι, ελέγχοντας και μια νέα σειρά συστημάτων.

Αυτή η εκτόξευση έρχεται 6 μήνες μετά την τελευταία αποστολή του X-37B γύρω από τη Γη, όπου είχε παραμείνει για χρόνο-ρεκόρ 780 ημερών.

Μέχρι στιγμής, το μυστηριώδες διαστημικό αεροσκάφος έχει παραμείνει στο Διάστημα για 7 χρόνια και 10 μήνες. Τι έκανε τόσο καιρό εκεί πάνω, παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.

Το μόνο που έχει πει η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ είναι πως το X-37B «επιτρέπει στις ΗΠΑ να αναπτύξουν πιο αποδοτικές και αποτελεσματικές διαστημικές ικανότητες ώστε να διατηρήσουν την υπεροχή τους στο Διάστημα».

Ξέρουμε πάντως πως πάνω στο X-37B υπάρχει και ένας μικρός δορυφόρος (FalconSat-8) που θα αναπτυχθεί όταν το διαστημικό σκάφος μπει σε τροχιά.

Το X-37B προσαρμόστηκε πάνω στον πύραυλο Atlas V της United Launch Alliance και όχι στον Falcon 9 της SpaceX αυτή τη φορά.