Το FBI μπορεί να ενεργοποιεί από απόσταση την κάμερα laptop

Την αποκάλυψη έκανε πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας στην Washington Post


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
16:07
09/12/2013
Το FBI μπορεί να ενεργοποιεί από απόσταση την κάμερα laptop
3
loading

Η είδηση έπεσε σαν «βόμβα» το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε: «Το FBI έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιεί από απόσταση την κάμερα οποιουδήποτε laptop, χωρίς να ανάβει το φως που δείχνει ότι γίνεται εγγραφή», δήλωσε ο Marcus Thomas, πρώην επικεφαλής του Operational Technology Division του FBI.

Και η παραπάνω δήλωση δεν έγινε σε κάποιο σκανδαλοθηρικό μέσο της Αμερικής, αλλά στην έγκριτη Washington Post. Και το χειρότερο απ' όλα; Ο Thomas τόνισε ότι αυτή η πρακτική του FBI δεν είναι «νέα τεχνολογία» αλλά έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια.

Φυσικά, διευκρίνισε ότι η κατασκοπία μέσω laptop εφαρμόζεται σε περιπτώσεις τρομοκρατικής απειλής και γενικότερα για την προστασία των ΗΠΑ από μεγάλης κλίμακας εγκληματικές ενέργειες, αλλά και πάλι πρόκειται για μια πρακτική που δεν παρέχει σε κανέναν εγγυήσεις για την εξασφάλιση της ιδιωτικότητας και των προσωπικών του δεδομένων.

Πηγή: thegang.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Δημητρης

  Αυτό δεν είναι καινούργιο. Οπως επίσης μέσω sms Trojan μπορούσε κάποιος από απόσταση να ενεργοποιήσει την κάμερα κινητού. Έπρεπε βέβαια ο χρήστης διαβάζοντας το sms που έλαβε να εγκαταστήσει „άθελα“!! του λογισμικό.
  Τώρα, οταν κάποιος είναι on-line ,έχει διεύθυνση „IP“, όνομα, και πόρτες εισόδου εξόδου „Ports“ με ότι αυτό συνεπάγεται.
  Εάν τα λαμπάκια στις Webcamς είναι κόκκινα κίτρινα μπλε η δεν ανάβουν καθόλου, είναι καθαρά θέμα γούστου του εκάστοτε „επισκέπτη“.!!
  Τι κάνει το FBI δεν ξέρω. (είναι παντως εφικτό).

 2. avatar indian

  τριχες οποιος ξερει ΞΕΡΕΙ αυτά είναι για να σκορπανε πανικο στους ασχετους κ να βαζουν τσιροτα στην καμερα τοχω δει κ αυτο

 3. avatar Βασίλειος ο Β’

  Ενδιαφέρον.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει