Σιγά-σιγά βγαίνουν στην επιφάνεια από τη Sony κάποιοι περιορισμοί όσον αφορά στο PS4, αναλόγως και με το πώς χρησιμοποιεί κάποιος την κονσόλα του. Μερικοί από αυτούς τους περιορισμούς, αφορούν μόνο στο launch και θα φεύγουν όσο περνούν οι μέρες και έρχονται τα firmware update. Κάποιοι άλλοι όμως, μπορεί και να μείνουν…

Πράγματι, σύμφωνα και με το FAQ το οποίο εξέδωσε η Sony, το PS4 δεν θα αναπαράγει audio CD, αρχεία MP3, ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα για streaming από το PC σας, οι γνωστοί media servers από το PS3 ή υποστήριξη DLNA. Κανείς από τους τρεις συγκεκριμένους περιορισμούς, δεν άρεσε στην gaming κοινότητα και η αλήθεια είναι πως μοιάζουν αρκετά προσανατολισμένοι στο θέμα της πειρατείας.

Για ό,τι έχει να κάνει με μουσική, π.χ. να ακούτε στο background δικής σας επιλογής κομμάτια, η υπηρεσία της Sony, Music Unlimited δείχνει προς το παρόν η μόνη λύση. Ο Yoshida φαίνεται να κατανοεί τις αντιδράσεις και έγραψε στο Twitter ότι σέβεται το feedback των παικτών, θα το μοιραστεί με την ομάδα του PS4 και θα ληφθεί υπόψη.

Όσο για αυτά που δεν θα είναι διαθέσιμα στο launch αλλά βρίσκονται στο πλάνο, προστίθεται και η μη υποστήριξη του YouTube σε video sharing και streaming. Αρχικά, όλα θα γίνονται μέσω Facebook, Ustream και Twitch. Εξακολουθούμε να συζητάμε για το κουμπί Share, καθώς οι εξωτερικές συσκευές capture δεν θα υποστηρίζονται αρχικά.

Σε άλλα παρόμοια patch θέματα, post launch δηλαδή, μπορείτε να προσθέσετε τη δυνατότητα να σας βοηθήσει ένας φίλος μέσω δικτύου, σε ένα σημείο του gameplay που έχετε κολλήσει. Αυτό το feature, φαίνεται να σχετίζεται με το Gaikai. Επίσης, ότι το Suspend/ Resume, που σας επιτρέπει να παγώσετε το gameplay, η κατανάλωση ρεύματος να γίνει χαμηλή (σχεδόν σε safe mode) και να επιστρέψετε ανά πάσα στιγμή στο παιχνίδι, θα έρθει κι αυτό με update, μετά από νέα επιβεβαίωση από μεριάς Sony.

Από την άλλη, η Sony δηλώνει ότι η CPU του PS4 είναι 10 φορές ταχύτερη από αυτή του PS3, αλλά παρά το γεγονός αυτό, η κονσόλα θα είναι ταυτόχρονα και λιγότερο θορυβώδης. Τέλος, έχουμε και τη λίστα των παιχνιδιών του ευρωπαϊκού launch. Ιδού:

Sony Computer Entertainment WorldWide Studios

Flower
Killzone Shadow Fall
Knack
Resogun
Sound Shapes
Escape Plan
Flow

Third-Party τίτλοι

Angry Birds Star Wars
Assassin’s Creed IV: Black Flag
Call of Duty Ghosts
FIFA 14
Battlefield 4
JUST DANCE 2014
Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition
LEGO MARVEL Super Heroes
Madden NFL 25
NBA 2K14

Indie Titles

Contrast
Pinball Arcade